Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Felfüggesztették egy globális üzleti partnercég egyik üzletágának szétválását

Ez  a 7 cég már nem kér a dolgozóitól diplomát – galéria - Ernst and Young
2, Ernst & Young (EY): egyike a világ vezető könyvvizsgáló, adó, tranzakciós és üzleti tanácsadást nyújtó vállalatainak, ahol a vezető kockázatelemzőnek vagy biztosítási szakembernek jelentkezőknél a jártasság az igazán fontos.
Vágólapra másolva!
A Világgazdaság számolt be róla, hogy áll a bál az EY-nál, az amerikai részleg ugyanis szabotálja a globális cég szétválását.
Vágólapra másolva!

Egyéves vajúdás után felfüggesztették az EY könyvvizsgáló és tanácsadó üzletágának globális megosztását. A tavaly májusi bejelentést követően már korábban is rétestésztaként nyúltak a tárgyalások. Olyan gondokkal is meg kellett küzdeni, mint a már visszavonult partnerek ellenállása, akik féltik a nyugdíjukat, ha az új könyvvizsgáló cég nem lenne életképes. Ráadásul ők vállalati tanácsokban ülnek, vagyis továbbra is fontos kapcsolatot jelentenek az EY számára.

Ám egészen új helyzetet teremtett Frank Mahoney globális alelnök és John King amerikai alelnök nyílt lázadása. Ők ugyanis meggyőzték az új könyvvizsgáló élére kiszemelt Julie Bolandot, az EY amerikai részlegének vezetőjét, hogy

a könyvvizsgálóknak nagyobb részt kell kapniuk az osztozkodás során, mint a sokkal jövedelmezőbb tanácsadói üzletágnak.

A lobbizás olyan sikeres volt, hogy Boland ugyan magénak tudhatja az amerikai régió kétharmados támogatását, mégsem fogadtatta el erőből a szétválás eddigi tervét. Ehelyett hallgatott a keményen ellenálló kisebbségre. Emiatt a globális vezetők legutóbbi tanácskozásán az amerikai részleg blokkolta a megállapodást.

Az Ernst & Young (EY): egyike a világ vezető könyvvizsgáló, adó, tranzakciós és üzleti tanácsadást nyújtó vállalatainak Forrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

Iparági elemzők szerint minél tovább tart a bizonytalanság, annál nagyobb kárt okoz a cégnek a tengerentúliak szabotázsa.

Bár az EY 140 országban van jelen, de az amerikai részleg alkupozíciója a legerősebb, mert a globális bevételek több mint 40 százaléka a tengerentúlról származik.

További részletek ide kattintva olvashatók.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről