Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Egy igazi modernista gyöngyszemet árulnak Los Angeles külvárosában

Sierra Madre
Vágólapra másolva!
Igazi modernista építészeti különlegességet árulnak Los Angeles külvárosában. A házból csodás kilátás nyílik a környező festői tájra.
Vágólapra másolva!

John Andre Gougeon számos innovatív középületet tervezett az Egyesült Államokban, de ezek mellett megálmodott néhány lakóházat is Dél-Kaliforniában. Most piacra is került az egyik ilyen modernista építészeti különlegesség, Los Angeles külvárosában, Sierra Madre festői kisvárosában – írja a Dirt.com.

A ház egy egyhektáros telken fekszik, egy domboldalon, ahonnan pompás kilátás nyílik a környező tájra. Az 1970-es évek közepén épült ingatlant utoljára 2010 tavaszán adták el, akkor 2,2 millió dollárért. Most 4,5 millió dollárt (kb. 1,6 milliárd forint) kérnek érte.

A 629 négyzetméter lakóterülettel rendelkező otthonban öt hálószoba és ugyanennyi fürdőszoba található. Az épület egyik sajátossága a különleges lépcsőház, a padlótól a mennyezetig érő üvegfalak pedig biztosítják a kilátást. További különlegességek közé tartozik a borospince, illetve a gőz- és szaunaszoba, ahol egy pezsgőfürdő is található.

A kertben a medence és a napozóterasz mellett további teraszok és erkélyek garantálják a pihenést. A különálló autóbeálló pedig négy jármű számára biztosít parkolóhelyet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről