Kevesebbet nassolhatnak a Google alkalmazottai

Google, logó, iroda
A view of Google office in Chelsea New York City USA during coronavirus pandemic on April 22, 2020. The U.S. government is currently in discussions with Facebook, Google and other tech companies about the possibility of using location and movement data from Americans’ smartphones to combat coronavirus. (Photo by John Nacion/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Költségcsökkentésre hivatkozva a Google vezetősége jelentősen csökkentette az irodai nassolnivalók és rágcsálnivalók mennyiségét. Áldozat lett az M&M-s is - írja az Insider. 
Vágólapra másolva!

Egy vezetői döntés következtében akár éhen is maradhat az a Google-alkalmazott, aki nem hoz magával, vagy nem rendel ebédet aznapra. A dolgozóknak ugyanis az eddig megszokottnál jóval kevesebb irodai snack-kel kell mostantól beérniük.

- panaszolta a a keresőóriás San Francisco-i irodájában dolgozó egyik projektmenedzser.

Nem az aszalt gyümölcs az egyetlen snack, ami eltűnt. Áldozattá vált a Maui-hagymás chips, és a kis zacskós M&M's is.

A rágcsálnivalók szanálása csupán egy a cég azon intézkedései közül, amelyeket a költségcsökkentés érdekében foganatosítottak.

Ehhez társul a brutális létszámleépítés is. Habár idén januárban már elküldtek 12.000 alkalmazottat, Ruth Porat, az anyavállalat, az Alphabet pénzügyi igazgatója arra figyelmeztetett, hogy további leépítések várhatók. Felmondtak már 31 irodai masszőrnek, módosították a fitneszórák menetrendjét, és korlátozták azt is, hogy a munkatársak hányszor cserélhetik le laptopjaikat.

- nyilatkozta Porat.

Illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/John Nacion

Hamarosan néhány irodai kávézó nyitvatartási ideje is lerövidül majd, a konyháról pedig eltűnnek a drágább snack-ek is.

Mindez része a vállalat költségcsökkentésének, és annak, hogy több forrás jusson az olyan fontosabb területekbe történő befektetésre, mint például a mesterséges intelligencia.