Scope: Rugalmasan reagált a gazdasági kihívásokra az Opus

gazdaság, növekedés, illuszráció 
 
 Businessman,Using,Tablet,Analyzing,Sales,Data,And,Economic,Growth,Graph achievement,competition,sales,professional,tablet,solution,price
Businessman using tablet analyzing sales data and economic growth graph chart. Business strategy. Abstract icon. Digital marketing.
Vágólapra másolva!
Megtartotta az Opus Globus Nyrt. stabil kibocsátói minősítését a Scope Ratings. A tőzsdei társaság által a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Alapja keretében a 2019. évben kibocsátott 28,6 milliárd forint, valamint 2021. évben kibocsátott 39 milliárd forintos kötvénykibocsátás is megfelel a BBB-minősítésnek – áll a német központú hitelminősítő intézet március 1-i közleményében.
Vágólapra másolva!

Megőrizte stabil kibocsátói, azaz BB minősítését az Opus Global Nyrt. Európa egyik legjelentősebb, tőkepiaci vállalatait elemző hitelminősítője indoklása szerint a tőzsdei vállalat fő divíziói rugalmas működési teljesítményt mutattak 2022. év első kilenc hónapjában. A Scope Ratings szerint ez biztató a jelentősen emelkedő inputárak és a növekvő kamatlábak miatt is. A monitoring kiemeli,

a cégcsoport erőteljes teljesítményt tudott felmutatni a nehéz makrogazdasági körülmények mellett is.

Ezen túlmenően pedig a csoport egyes vállalatai 2022-ben növelni tudták bevételeiket, különösen a turisztikai és élelmiszer-feldolgozó üzletágban.

Illusztráció Forrás: Origo

A hitelminősítő szerint 2022. év első kilenc hónapjában elért erős csoportszintű működési teljesítményt nagyban befolyásolta, hogy az anyavállalat Energetikai divíziója 2021-ben bővült az Opus Tigázzal és az Opus Titásszal, amely társaságok konszolidációjára elsőként 2022-ben kerülhetett sor. A Scope várakozásai szerint az idei évet az integrációra és a konszolidációra való összpontosítás jellemzi majd az Opus Global Nyrt.-nél, írták a közleményben.