Eladó a Neveletlen hercegnő című film ikonikus épülete

hírnév
Anne Hathaway - A gyönyörű színésznő már évtizedek óta él rivaldafényben, a vörös szőnyegen pedig mindig sugárzik, de ez nem azt jelenti, hogy nem voltak küzdelmes időszakai: Anne elárulta, hogy fiatalabb korában évekig küszködött depresszióval és szorongással.
Vágólapra másolva!
Piacra került az a San Franciscó-i villa, amelyben a Neveletlen hercegnő című film középiskolai jeleneteit forgatták. A ház ráadásul a város igazi építészeti különlegessége.
Vágólapra másolva!

Most bárki beköltözhet abba a San Franciscó-i villába, amelyben a 2001-es Neveletlen hercegnő című film középiskolai jeleneteit forgatták. Ez a ház adott ugyanis otthont a filmben a P. Grove High nevű iskolának, ahova az Anne Hathaway által megformált karakter és társai mindennap jártak – írja a Dirt.com.

A város egyik exkluzív negyedében található, háromemeletes magáningatlant eredetileg 1923-ban tervezte August Headman, aki korának egyik meghatározó építésze volt San Franciscóban. Headman több szállodát és apartman komplexumot is alkotott a városban.

A 4792 négyzetméteres telken elterülő, 423 négyzetméter lakóterülettel rendelkező ház egy nemzeti parkká nyilvánított területen fekszik. Az ingatlanban négy hálószoba és ugyanennyi fürdőszoba található. Az ikonikus épületet most 8,9 millió dolláros (kb. 3,2 milliárd forint) listaáron hirdették meg.

Az épület egyik különlegessége a filmben is látható dupla lépcső, amelyet három boltív és egy erkély egészít ki.

A lakótér három szintje mellett a negyedik szinten található tetőterasz teszi teljessé az élményt. Itt kültéri konyhát, grillezőt, étkezőt és pihenőhelyeket alakítottak ki. Emellett a 360 fokos panorámás kilátás igazi királyi élményt nyújt.

Az épületben egyébként lift is található, hogy a lakók és a vendégek ne csak lépcsőn tudjanak közlekedni a négy szint között.