Döbbenetes összegért kelt el a világ egyik legdrágább lakóháza

Vágólapra másolva!
Elképesztő áron cserélt gazdát egy brit nyaraló, amivel az ingatlan felkerült a világ legdrágább lakóházainak toplistájára.
Vágólapra másolva!

A nagy-britanniai Dorset exkluzív üdülőhelye, Sandbanks ad otthont annak a nyaralónak, amely a közelmúltban felkerült a világ legmagasabb áron értékesített lakóházainak toplistájára – írja a The Sun.

A négy hálószobás luxusotthont ugyanis 13,5 millió fontért (kb. 5,7 milliárd forint) értékesítették. A North Haven Point néven ismert ház lakóterülete 270 négyzetméter, vagyis négyzetméterenként 50 ezer fontot (kb. 21 millió forint) adtak érte. Ezzel a négyzetméterárak tekintetében ez a világ egyik legdrágább otthona.

A birtok 117 éve volt ugyanannak a családnak a tulajdonában. A Poole kikötőjénél található félszigeten fekvő telket eredetileg egy viktoriánus botanikus vásárolta meg, akkor ezer fontért. Sir Joseph Dalton Hooker egyébként a 19. század egyik leghíresebb botanikusa volt, aki Charles Darwinnal is jó barátságot ápolt.

Az ingatlan egy félhektáros saroktelken terül el, ami messze a legnagyobb telek a környéken. Az új tulajdonos egy önerőből meggazdagodott milliomos, Tom Glanfield, aki 20 éve a diákhiteléből indított el egy sikeres munkaerő-toborzási vállalkozást.