Kiderült, mikor adják át minden idők legnagyobb hazai fürdőfejlesztését

győri élményfürdő, építés, épület, kivitelezés, beruházás, győr, élményfürdő
Vágólapra másolva!
Az idei év legjelentősebb fürdős újdonságának a győri fürdőkomplexum átadása számít. 22 milliárd forint értékű beruházásról van szó, amelyhez hasonló nagyságrendű fürdőfejlesztést még soha nem valósítottak meg Magyarországon.
Vágólapra másolva!

Bejelentették, hogy június 17-én, szombaton nyílik meg az RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő Győrben. Azaz a tanítási szünet kezdetétől azonnal birtokba vehetik a vendégek, köztük a gyerekek az új létesítményt - írja a Termalonline.hu.

A beruházás részeként az eddigi Rába Quelle fürdő mellé egy hatalmas vízi élményparkot építettek, ahol a fő attrakciónak a szódásszifon-alakú csúszdatorony számít, de megújul a fedett fürdő is.

A fürdőkomplexum minden szegletében tisztelegnek a magyar feltalálók előtt. Az imént említett szódásszifon-alakú csúszdatorony például Jedlik Ányos találmányának kíván emléket állítani.

A győri fürdőfejlesztésnél egyébként költségnövelő tényező volt, hogy első lépésben egy védőgátat kellett kiépíteni, mert a korábbi években a Mosoni-Duna, vagy a Rába áradásakor a víz szinte teljesen elöntötte ezt a területet.

A győri fürdőfejlesztés 2021 elején vette kezdetét, tavaly szeptemberben pedig már a bokrétaünnepséget is megtartották, azaz elkészült a vízi élménypark legmagasabb pontja.