Rekordáron adtak el egy tengerparti kastélyt

Vágólapra másolva!
Rekordáron kelt el az a tengerparti kastély, amely még az amerikai aranykorból származik. Ilyen magas vételárat eddig soha nem fizettek lakóházért a Massachusetts államban található városkában.
Vágólapra másolva!

Rekordot döntött a Massachusetts állambeli Beverlyben található, Rock Edge névre keresztelt kastély. A tengerparti rezidenciát ugyanis nemrég 18,275 millió dollárért (kb. 6,7 milliárd forint) adták el, ami a legmagasabb ár Beverly történetében egy lakóingatlanért – írja a Dirt.com.

A látványos házat 1911-ben tervezte George Canning Wales, a megbízó pedig egy Marian A. Sargent nevű gazdag özvegy volt. A rezidencia a település Prides Beach nevű régiójában fekszik, több hektárnyi vízparti területen.

A három emelet magas, palotaszerű ingatlan teljes lakóterülete több mint 2600 négyzetméter. A házban 11 hálószoba és 12 fürdőszoba található.

Sargent a Rock Edge-et nyári tartózkodási helyként használta a bostoni fő lakóhelye mellett. Amikor az özvegy 1924-ben meghalt, az ingatlant egy politikus és diplomata, Frederick Moulton Alger szerezte meg, 1926-ban. Az Alger család 1940-ig birtokolta a kastélyt, majd ismét egy vagyonos társasági hölgy, Eleonora R. Sears lett az új tulajdonosa, aki egyenes ágú leszármazottja volt Thomas Jeffersonnak.

Sears 1968-ban halt meg, és 1971-ben a hagyatékát kezelők eladták az ingatlant az ugyancsak régi mágnás felmenőkkel rendelkező Benevento családnak. Amikor 2015-ben a kastély az örökösökre szállt, Charlie Benevento több millió dolláros átfogó felújításra adott megbízást. A cél az volt, hogy megtartsák az aranykor eredeti hangulatát, azonban kiegészítsék a házat a modern luxus minden elemével. A felújítás következtében például az egyik konyha egyedül 140 négyzetméter alapterületű lett.

Az előkelő történelmi hangulat és a modernizáló felújítás tehát együtt indokolta a több mint 18 millió dolláros, helyi rekordnak számító vételárat.