Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

960 alkalommal próbálkozott a jogosítvány megszerzésével egy dél-koreai vezető

autóvezetés
Vágólapra másolva!
A 69 éves dél-koreai asszony 960-szor futott neki a vezetői engedély megszerzésének, ami majdnem 5 millió forintnak megfelelő won-ba került számára - írja a Daily Star. A több mint 15 évvel ezelőtti történetet most a Reddit elevenítette fel, amihez rengeteg hozzászólás érkezett.
Vágólapra másolva!

Az idős hölgy nagyon kitartó volt, hiszen három éven át, hetente minden munkanapon elment vizsgázni, mire végre siker koronázta erőfeszítéseit. A dél-koreai Csondzsu-ban élő Cha Sa-soon 2005 áprilisában ment el első kresz vizsgájára, majd a 780. próbálkozással tovább is léphetett a gyakorlati feladatokra.

A beszámolók szerint majdnem 12.500 eurónak, azaz mintegy 5 millió forintnak megfelelő wont fizetett ki a jogosítvány megszerzéséért,

de nem adta fel, mert a zöldséget árusító vállalkozásához szüksége volt erre a tudásra.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Az asszony a Csondzsu Autósiskolában tanult, ott dolgozó oktatója azt nyilatkozta, hogy nagyon megkönnyebbült, amikor Cha Sa-soon végre megszerezte az áhított jogosítványt. Sikerét látva az iskola összes alkalmazottja virágcsokorral gratulált neki.

"Úgy éreztem, mintha egy hatalmas teher esett volna le a vállunkról. Nem volt bátorságunk azt tanácsolni neki, hogy adja fel, mert folyton megjelent" - mesélte az egyik alkalmazott.

Az asszony többszöri próbálkozása után országos hírességgé vált, és egy Hyundai-reklámban is szerepelt.

A dél-koreai Hyundai autógyártó még egy vadonatúj járművet ajándékozott neki.

Egy, az említett Reddit platformon aktív hozzászóló szerint nem szabadna jogosítványt adni annak, aki 10 próbálkozás után sem megy át a vizsgákon.

Cha Sa-soon a Reutersnek azt mondta, hogy az álmokat soha nem szabad feladni, küzdeni kell értük, és amikor itt az ideje, teljesülni fognak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről