Ellopott egy aligátortojást az állatkertből, majd otthon felnevelte az állatot egy nő

aligátor florida
Vágólapra másolva!
Egy Texasban élő asszony ellopott egy aligátortojást az állatkertből, majd bő 20 évig háziállatként gondozta a kikelt hüllőt - írja a Daily Star. 
Vágólapra másolva!

A két és fél méteres hüllőt a Texas Parks and Wildlife tisztviselői találták meg a nő hátsó kertjében a napokban. Mint kiderült, az asszony a tojást a texasi New Braunfels városában lévő Animal World and Snake Farm-ról lopta el, és persze nem volt engedélye az állat otthoni neveléséhez.

Videón, ahogy az állatot a felügyelők visszavitték az Animal World and Snake Farm-ra:

Az asszony elmondása szerint az állat, amelyet az Austin külvárosában található otthonában tartott, nagyon nyugodt és barátságos volt vele.

Az amerikai aligátorok egyébként a Texasi-öböl partvidékének folyóiban és mocsaraiban élnek, és egyre gyakrabban merészkednek ki a szárazföldre is.

A faj legnagyobb példányai akár a 4 méteres hosszúságot is elérhetik, súlyuk pedig 350 kilogramm is lehet. A nőstények egy szaporodási időszak alatt 30-70 tojást raknak, így egynek az eltűnése érthetően nem kelt feltűnést.

Az aligátorok tartása, és vadászata külön erre a célra kiállított engedély megszerzéséhez kötött.

Azonban a kereskedelmi célú tenyésztésük, és az oktatási-kutatási célú tartásuk nem igényel külön jóváhagyást.

Aligátor (illusztráció) Forrás: Shutterstock/Chloe

Mivel az austini asszony a törvényi előírást semmibe véve, háziállatként tartotta magánál az aligátort,

akár 1000 dolláros bírsággal is sújthatják.

A büntetést annak ellenére meg kell majd fizetnie az asszonynak, hogy az állatra rátalált szakértők szerint is egészséges állapotban van és szakszerű ellátást kapott, mielőtt kinőtte környezetét.