Így néz ki egy 200 millió dolláros karibi oázis

Utazás, Hedonista vakáció a Karibi-térségben: 3 idilli sziget, ahol egymást érik a hírességek, Mustique
Vágólapra másolva!
Barbados közelében található Mustique magánszigete, melyet egy brit arisztokrata vásárolt meg az 1950-es években. A szigeten eladóvá vált egy kastély, amely a valaha volt legdrágább, nyílt piacra került ingatlan a régióban.
Vágólapra másolva!

A brit arisztokrata, Colin Tennant báró még az 1950-es évek végén vásárolta meg Mustique szigetét, amely a Karib-térségben található Saint Vincent és a Grenadine-szigetek államához tartozik. A magánsziget azóta az arisztokraták és a sztárok kedvelt oázisa. Olyan ismert személyek fordultak meg itt az évtizedek során, mint Margit brit királyi hercegnő vagy Mick Jagger – írja a Dirt.com.

Most pedig eladóvá vált a sziget ékköve, egy hatalmas rezidencia. A Barbados közelében található szigeten fekvő kastély a valaha nyílt piacra került legdrágább karibi ingatlannak számít. A listaára ugyanis 200 millió dollár, vagyis 72 milliárd forint.

Az eladót képviselő Knight Frank nem árulta el, ki a jelenlegi tulajdonos, de a feljegyzések szerint az olasz stílusú villa a Braniff Airways elnökének, a 2002-ben meghalt Harding Lawrence-nek és feleségének a tulajdonában állt. Mary Wells Lawrence egyébként a Madison Avenue legendás reklámmenedzsere volt.

A barackszínű épületet 1986-ban építették a házaspár számára, és a munkálatok akkor 17 millió dollárba kerültek. A The Terraces néven is ismert házat Tom Wilson építész tervezte.

A birtok egésze közel hét hektár alapterületű, és Mustique két csúcsának egyikén, az Endavour Hill tetején fekszik. A teljes komplexumban összesen kilenc épület található. Ezek között van egy kilenc hálószobás főépület, amely egy 24 méter hosszú medencével rendelkezik, és amelyben Jean-Claude Adenin francia művész által kézzel festett falfestményeket helyeztek el. Emellett található a birtokon egy vendégház, saját medencével, valamint egy másik épület, amelyet a leírás szerint a sziget legnagyobb szórakoztató terének tartanak.

A főépület egyedül 1486 négyzetméternyi lakótérrel rendelkezik, és hét, aranyozott bútorokkal díszített fogadószobát alakítottak ki benne. A rezidenciát egy 18 méter hosszú alagút köti össze az 1115 négyzetméter területű szórakoztató melléképülettel. Ez utóbbi játékszobával és szintén saját medencével rendelkezik. További kiemelkedő részletek közé tartozik a teniszpálya, illetve a különálló személyzeti szálláshelyek.

Mustique sajátossága, hogy magánsziget, melynek irányítását a Mustuque Company nevű vállalat látja el. A vállalat tulajdonosai a sziget ingatlantulajdonosai.