Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Eladó az amerikai írólegenda egykori luxuslakása

Joan Didion
(FILES) In this file photo taken on October 25, 2010 author Joan Didion attends the opening night of "Driving Miss Daisy" on Broadway at John Golden Theatre in New York City. - Author Joan Didion, a US literary icon credited with ushering in "new journalism" with her essays on Los Angeles life in the tumultuous 1960s, died at 87, on December 23, 2021, The New York Times reported. Didion died at her home in Manhattan of Parkinson's disease, the newspaper said. (Photo by Jason Kempin / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Vágólapra másolva!
Eladóvá vált az a manhattani luxuslakás, ahol a híres amerikai író, Joan Didion és férje egykor lakott. Az ingatlanban összesen 11 szoba található, és nyomokban még mindig őrzi a házaspár által megteremtett hangulatot.
Vágólapra másolva!

Most bárki megvásárolhatja azt a manhattani luxuslakát, ahol a 2021-ben meghalt amerikai író és esszéista, Joan Didion és férje, a 2003-ban meghalt John Gregory Dunne élt – írja a Dirt.com. A pár ebben az ingatlanban töltötte az utolsó közös évtizedeit.

Az Upper East Side-i társasházban található ingatlanban összesen 11 szoba van, ebből 4 hálószoba, illetve 4 és fél fürdőszoba. Az 1928-ban épült, mészkő alapú házban kialakított lakást most 7,5 millió dollárért (kb. 2,7 milliárd forint) árulják.

Didion és Dunne 1988-ban vásárolta a lakást, és amikor a lányuk, Quintana először meglátta, akkor állítólag azt tanácsolta nekik, hogy „tegyék kaliforniaivá". A pár a lakás felújítása és berendezése során is sajátos hangulatot alakított ki. Például olyan műtárgyakkal díszítették, melyeknek Didion elmondása szerint csak számukra volt jelentőségük. Ezek közé tartozik egy antik íróasztal, melyet az írónő apja egykor 30 dollárért vásárolt egy sacramentói árverésen, és amelyet később nászajándékként adott a házaspárnak.

Mostanra a pár összes személyes holmiját eltávolították a lakásból, azonban a könyvespolcok, a díszlécek, valamint a vörös spanyol csempepadló még mindig őrzi a Didionék által megteremtett hangulatot.

A lakás további kiemelkedő részletei közé tartozik a félig privát lift, a halszálkás keményfa padló, valamint a lépcsőzetes könyvtárszoba és a benne található bár.

A háziállatbarát társasház felszereltségei közé tartozik a 24 órás porta- és őrszolgálat, az épületmenedzser, egy modern fitneszközpont, valamint egy privát tároló is. A lakás fenntartási költségei havonta valamivel több mint 8 ezer dollárt, vagyis mintegy 3 millió forintot tesznek ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről