Tilos árulni a világ egyik leghíresebb whiskyjét abban a városban, ahol készítik

Jack Daniel's, illusztráció, whiskey, ital, márka
Lynchburg, Tennessee USA May 11, 2019. Jack Daniel's is a brand of Tennessee whiskey and the top-selling American whiskey in the world produced by the Jack Daniel Distillery
Vágólapra másolva!
A Jack Daniel's a világ talán legismertebb whiskymárkája, melynek lepárlója egy kisvárosban található, Lynchburg-ben, Tennessee államban. A településen azonban a törvények szerint nem lehet alkoholt árulni és fogyasztani.
Vágólapra másolva!

A világ talán leghíresebb whiskymárkájának számító Jack Daniel's lepárlója egy Lynchburg nevű kisvárosban található, Tennessee államban. A településen kevesebb mint hatezer ember él, ám ők a helyi törvények szerint nem vásárolhatnak whiskyt a közeli boltokban.

Lynchburg ugyanis egy úgynevezett száraz megyében található, ahol tilos az alkohol árusítása és fogyasztása

– írja a Knowledge Nuts.

Lynchburgben több mint 140 éve párolják a Jack Daniel's whiskyket. A márka az 1950-es években kezdett jelentősebb hírnévre szert tenni, amikor olyan híres személyiségek választották, mint Willam Faulkner, Winston Churchill vagy Frank Sinatra. Emellett ez az üzem az Egyesült Államok legrégebbi szeszfőzdéje, ahova évente közel negyedmillió turista látogat el.

A Jack Daniel's üzeme Lynchburgben Forrás: Shutterstock

Az egész megyében egyetlen helyen lehet legálisan Jack Daniel's whiskyt vásárolni, a lepárló ajándékboltjában.

Ha pedig valaki vesz itt magának egy emlékpalackot, az sem kóstolhatja meg legálisan Moore megye határain belül.

Az alapító Jasper Newton „Jack" Daniel 1911-ben halt meg, egy évvel az amerikai szesztilalom bevezetését követően. Daniel halálát vérmérgezés okozta, ami a legenda szerint azért alakult, mert dühében belerúgott a saját széfjébe, és lába súlyosan megsérült.