Részeg britek leptek el egy festői angliai kisvárost

Skipton, Nagy-Britannia
Skipton, Nagy-Britannia
Vágólapra másolva!
Folyamatosan nyílnak a vendéglátóhelyek az angliai Skiptonban, az eddig csendes kisvárosban. Ennek köszönhetően a helyiek szerint lassacskán "részeg idióták" törzshelyévé válik a csúfosan csak mini Ibizának hívott észak-yorkshire-i turistaváros - írja a Daily Star. 
Vágólapra másolva!

Az itt élő, nyugalomra vágyó lakosok egyre kevésbé tolerálják a városba érkező bulizók tömegét. Dühük és frusztráltságuk türelmük fogytával párhuzamosan nő, ahogy az egykor középkori váráról, csatornájáról és lenyűgöző kilátásáról ismert városban

egymás után nyílnak a kocsmák, bárok és éttermek.

A folyamatos és elviselhetetlen zajért pedig a vendéglátóhelyeket, és az egyre nagyobb számban idejáró szórakozni vágyókat teszik felelőssé.

A városban élő és dolgozó emberek közül többen arról panaszkodnak, hogy az eddig békés, nyugodt és csendes városka a kocsmák, bárok és kávézók központjává vált. A hírek szerint pedig belátható időn belül nem is tervezik az ilyen vendéglátóhelyek számának csökkentését, sőt, nemrég újabb két helyen adtak ki alkoholfogyasztási engedélyt.

Van olyan lakos, aki tavaly nyáron költözött a városba, de a zaj és a nyomasztó embertömeg miatt máris máshová költözött.

Ugyanakkor egy névtelenséget kérő boltos így nyilatkozott: "Hétvégén valóban sokan jönnek hozzánk alkoholt vásárolni, ami valószínűleg olaj a tűzre, a dolgos hétköznapokon azonban nem olyan rossz a helyzet, mivel mi már este fél tízkor zárunk."

Skipton, Nagy-Britannia Forrás: Wikipedia

A skiptoni városbizottság a hivatalos oldalán fejtette ki véleményét: "Nyilvánvalóan nem kellemes ez a hatalmas ricsaj, ami szinte állandósult a városunkban, és ami miatt lehetetlen éjszaka aludni, nem is beszélve arról a zajról, ami az utak felújításával jár együtt. Az itt lakók jogosan dühösek, hiszen senki nem kérte ki a véleményüket a városka kvázi modernizálása kapcsán."