Elvitték az 500 milliárd forintot érő lottónyereményt

Mega Milliók, Mega Millions, amerikai lottójáték, lottó
A person buys a Mega Millions lottery ticket at a store on July 29, 2022 in Arlington, Virginia. - The jackpot for Friday's Mega Millions is now $1.1 billion, the second-largest jackpot in game history. (Photo by OLIVIER DOULIERY / AFP)
Vágólapra másolva!
A Mega Millions Jackpot egyetlen nyertes szelvényét Maine államban adták el, ahol egy szerencsés lottójátékos 1,35 milliárd dollárt (kb.500 milliárd forint) tehet zsebre, ha nyereményének kiutálását több évtizedre bontva kéri (illetve valójában ennél kevesebbet, mert ez a bruttó összeg, ebből még Maine-ben is adózni kell és szövetségi adót is kell fizetni, a kettő együtt 29 százalék - a szerk.). A játék történetében ez a második legmagasabb főnyeremény, amelyet az ismeretlen nyertes egy Lebanon városában található benzinkúton vásárolt meg.
Vágólapra másolva!

A körülbelül 500 milliárd forintot érő nyerő szelvényt a Maine állambeli Lebanonban található Hometown Gas & Grillben adták el. A Massachusetts Local News beszámolója szerint a benzinkút tulajdonosa így egyébként jelentős összeghez jut, mivel a lottótársaságok általában külön jutalmat adnak annak az árusítóhelynek, ahol a későbbi nyerő szelvényeket értékesítik.

A Hometown Gas & Grill benzinkút:

A szerencsés lottójátékos péntek este mind a hat nyerő számot eltalálta.

A szelvényen a 43, 45, 46, 61 számokat, illetve a Mega Ball 14-est jelölte meg. A nyertes személyazonosságát még nem hozták nyilvánosságra.

Címlapi képünk illusztráció!