Soros-szervezetek háborúja egymás ellen a pénzért

Amnesty International
Vágólapra másolva!
Háborút indítottak egymás ellen Soros magyarországi szervezetei. Úgy tűnik, egyre kevesebb a pénz, ami nem csoda, a tavalyi választás ismét óriási kudarcot hozott a dollárbaloldalon, negyedszer nyert kétharmaddal a Fidesz. Nyilván, ezek után a sikertelen szervezetek egyre kevesebb pénzt kapnak, hiszen megbízóiknak nincs előlük haszna. Az egyik Soros-szervezet, az OpenDemocracy azzal vádolja az Amnesty International magyar szekcióját, hogy rendszerszintű volt a munkahelyi bántalmazás, megalázás, a szexista megjegyzések és a szexizmus - írja a Mandiner. Ami igazán leleplező: az egyik ismert baloldali aktivistát, Mérő Verát azzal vádolták meg - amellett, hogy nem tud jól angolul -, hogy rosszul kampányolt. Vagyis most már nyíltan elismerik a baloldalon, hogy az álcivil szervezetek egyetlen célja, hogy a baloldal politikai érdekeit szolgálják (bár távol álljon tőlünk, hogy szemernyit is védjük az Amnesty Internationalt, abban az egyben igazuk van, hogy nevetséges angoltudással nem lehet egy nemzetközi szervezetnél dolgozni - úgy látszik, Mérő Vera ezzel próbálkozott).
Vágólapra másolva!

"Nem lehet megkerülni: Nemi alapú diszkrimináció a magyar munkahelyeken" címmel

az Amnesty International pont akkor adott ki egy munkahelyi bántalmazásról, nemi alapú diszkriminációról szóló 56 oldalas jelentést, amikor náluk a legnagyobb botrányok zajlottak.

Ebben arra szólították fel a hatóságokat és munkáltatókat, hogy lépjenek fel a megszüntetése érdekében - vagyis saját maguk ellen kellett volna fellépniük.

Szintén a képmutatás példája, hogy az AI akkor bírálta a rövid távú szerződéseket engedélyező magyar törvényeket, amikor az új munkatársak számára épp a rövid távú szerződések váltak normává.

Amnesty International Forrás: Shutterstock

Nőgyűlölő eszmecserék, mérgező munkakörnyezet

A Mandiner szemléje szerint a 37 éves Gere Zsófia arról beszélt, hogy nemi alapú diszkriminációt tapasztalt, amikor 2019-ben gyermekvállalás után visszatért az AI irodavezetőjeként dolgozni. Elmondta, hogy egy rutinszerű munkahelyi teljesítményértékelés során az egyik vezető megkérdezte tőle, hogy mikor hagyja abba a szoptatást, a menedzser pedig azt javasolta neki, hogy dolgozzon inkább részmunkaidőben, csökkentett fizetésért. Ezek után Gere munkahelyet váltott, de a menedzser jelezte, hogy sok barátja van a nő új munkahelyén, ami nyilvánvaló megfélemlítési kísérlet volt.

Gere azt állítja, hogy megkérték, írjon alá egy titoktartási nyilatkozatot, amely szerint nem tapasztalt diszkriminációt az AI-nál, és nem ez volt az oka a felmondásának.

Azért írta alá a titoktartási nyilatkozatot – amelynek megszegése esetén 2500 eurós büntetést szabtak ki rá –, hogy felgyorsítsa távozását.

Mérő Vera 2019 júliusáig dolgozott az AI Magyarországnál, kampánykoordinátorként. Mérőt a cikk szerint kritizálták az angol nyelvtudása miatt, egy másik alkalommal pedig azt mondták neki, hogy "nem vagy olyan jó kampányoló, mint amilyennek gondolod magad". Az elsőben igaza lehet az Amnestynek, a második viszont elképesztő: ezzel nyíltan elismerték, hogy egyetlen feladatuk, hogy a baloldal mellett kampányoljanak.

További részletek a Mandiner cikkében olvashatók.