Mutatunk 10 követ, meglepődik majd, ha megtudja, mennyit érhetnek - fotók

Smraragd, Drágakő, Ritkaság, Kő,
The emerald gemstone jewelry photo with black stones and dark lighting.
Vágólapra másolva!
A következő összeállításban szereplő kövek garantáltan csak a leggazdagabb vásárlók ékszereit vagy vitrinjét díszítik.
Vágólapra másolva!

Összegyűjtöttük a 10 legextravagánsabb drágakövet, amelyeket csak nagyon kevesen engedhetnek meg maguknak.

Nézze végig a listát a ritka és pazar ásványokról, amelyek árai megdöbbentőek! A legvégére hagytuk a legdrágábbat.

10. Fekete opál:

Ezeket a kivételesen ritka színű opálokat csak Ausztráliában bányásszák, a legtöbbjük az új-dél-walesi Lightning Ridge városából származik. Még 2013-ban Las Vegasban adták el a képen látható „Royal One"-t, a világ legértékesebb fekete opáldarabját 3 millió dollárért (1,15 milliárd forint). S bár a Royal One kétségtelenül csúcstartó, még az „átlagos" fekete opálok is karátonként 9 ezer 500 dollárba (3,6 millió forint) kerülnek.

9. Grandidierit:

A csiszolt Grandidierit kődarabok hihetetlenül ritkák. Az ásványt eredetileg Madagaszkár déli részén fedezték fel 1902-ben. Erős pleokroizmus (többszínűség) jellemzi, ami azt jelenti, hogy az ásvány három különböző színt is mutathat attól függően, hogy milyen szögből nézzük.

A karátonként 20 ezer dolláros (7,65 millió forint) kövek vágáskor általában egytől tíz karátig terjednek, ami azt jelenti, hogy a legnagyobbak akár 200.000 dollárba (76,5 millió forint) is kerülhetnek.

8. Alexandrit:

Az alexandritot először 1883-ban találták meg Oroszországban, azóta viszont már Srí Lankán, Indiában és Tanzániában is bukkantak ilyen ásványra. A tény, hogy többnyire apró, 1 karát alatti méretben található meg a kő, a nagyobb darabokat hihetetlenül értékessé és ritkává teszi. A kisebb kövek 15 ezer dollárba (5,7 millió forint) kerülhetnek karátonként, míg ha a példány nagyobb, akkor ez az ár akár 70 ezer dollárra (26,7 millió forint) is felszökhet.

A legnagyobb vágott alexandritdarab, egy óriási, 65,7 karátos, jelenleg a Smithsonian Institute birtokában van,

A cikk folytatódik, lapozzon a következő oldalra!