Sztrájk béníthatja meg a világ egyik legfontosabb repterét az ünnepi szezonban

london, londoni magyarok, külföldön élő magyarok, heathrow, repülő
A plane flies in to land at Heathrow airport in west London on January 21, 2013 after the airport announced further flight cancellations due to adverse weather. London's Heathrow Airport warned of further flight cancellations on January 21 which would leave thousands more passengers stranded on the fourth day of delays after heavy snow swept across Britain. AFP PHOTO/ANDREW COWIE
Vágólapra másolva!
Fennakadásokkal kell szembenézniük az utasoknak a londoni Heathrow repülőtéren, az ünnepi szezonban. A poggyászkezelők ugyanis arról döntöttek, hogy december 16-án sztrájkba lépnek.
Vágólapra másolva!

Nem lesz könnyű az utazás a világ egyik legforgalmasabb repülőterének számító Heathrow-n az ünnepi szezon kezdetén.

A poggyászkezelők ugyanis megszavazták, hogy december 16-án sztrájkba lépnek

– írja a BBC.

A 72 órás munkabeszüntetés a repülőtér 2., 3., és 4. terminálján 10 nagy légitársaság járatait érinti. A sztrájk hátterében a teherszállítóknak tett bérajánlat áll, amelyet azonban nem terjesztettek ki a poggyászkezelőkre.

A Unite szakszervezet szerint a Menzies Aviation földi kiszolgálói nem kaptak „tisztességes" bérajánlatot.

A szakszervezet közlése szerint a cargo személyzetnek 9,5 százalékos béremelést ajánlottak, 2022 májusára visszamenőleg, illetve további 1 százalékos emelést 2023 januárjától.

Közben a Menzies földi kiszolgálóinak csak olyan béremelést ajánlottak fel, ami a szakszervezet szerint reálértéken bércsökkenést jelent, ha figyelembe veszik az inflációt.

A háromnapos sztrájk várhatóan az alábbi légitársaságokat érinti majd: Air Canada, American Airlines, Lufthansa, Swiss Air, Air Portugal, Austrian Airlines, Qantas, Egypt Air, Aer Lingus, Finnair.

A decemberi akció egy hasonló novemberi lépés folytatása. Akkor a bérvita miatt háromnapos sztrájkba léptek a munkavállalók.