Fontos mérföldkőhöz érkezett a debreceni BMW-gyár építése

BMW-gyár
Vágólapra másolva!
Elindult a debreceni BMW-gyár legnagyobb épületének szerkezetépítése - közölte a Market Építő Zrt.
Vágólapra másolva!

Fontos mérföldkőhöz érkezett a BMW-beruházás legnagyobb épületének megvalósítása: megkezdődött a szerkezet kivitelezése, ahol a Market Építő Zrt. vezető munkatársai az első lépésnél, az első pillér állításánál fogadták a beruházó vezetőit és a BMW board tagjait - írja az építőipari cég a közösségimédia-oldalán.

Nemrég számolt be róla az Origo, hogy az eredeti fejlesztési terveket kiegészítve, a BMW akkumulátor-összeszerelő üzemet is létrehoz épülő debreceni gyárában.

A projekt összértéke így eléri a 800 milliárd forintot, és ezzel Magyarország történetének harmadik legnagyobb zöldmezős beruházása lesz.

Az óriásprojektnek már korábban is része volt egy présüzem, karosszériaépítő részleg, fényezőműhely és összeszerelő csarnok felépítése.

Kezdetét vette a BMW-beruházás legnagyobb épületének megvalósítása: megkezdődött a szerkezet kivitelezése Forrás: Market Építő Zrt.

A Magyar Építők mindehhez hozzáteszi, hogy a BMW-gyárközpontnak a Debrecen melletti Észak-nyugati Gazdasági Övezet ad otthont. A 400 hektáros terület előkészítésében a Market Építő Zrt. kiemelt szerepet játszott, miután elvégezte − egyebek mellett − a nagytömegű földmunkákat és a tereprendezést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!