Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kísérteties szellemvárossá vált Spanyolország legrégebbi vidámparkja

Nara Vidámpark, Japán, elhagyatott, elhagyatott hely, vidámpark
Rollercoaster at abandoned theme park Nara Dreamland with autumn leaves
Vágólapra másolva!
Idén 50 éves a Tivoli World, Spanyolország legelső vidámparkja, az ünneplés azonban elmaradt. Benalmádena látványossága ugyanis már jó ideje zárva van a nagyközönség előtt.
Vágólapra másolva!

Az 1972-ben megnyílt parkot a dán Olsen család építtette, majd 2004-ben eladták Rafael Gómez Sánchez vállalkozónak, aki Sandokán néven is ismert.

A parkot több mint 45 év után, 2020-ban deszkázták be a koronavírus-járvány miatt. Bár 2020 nyarán rövid időre, két hónapra újra megnyitott, de aztán ismét bezárt, mert a tulajdonosa csődöt jelentett.

A legfrissebb adatok szerint a Tivoli Worldöt irányító Compañía Internacional de Parques y Atracciones társaságnak 3,9 millió euró (1,6 milliárd forint) adótartozása van.

Bizarr szerződések

Az elhibázott munkaszerződéseknek köszönhetően a parkban dolgozók nem kereshettek máshol munkát, és a bezárástól függetlenül mindannyian alkalmazotti jogviszonyban maradtak. A személyzet tagjai ezért úgy döntöttek - bár hosszú hónapok óta elmarad a bérük -, hogy továbbra is minden nap meglátogatják a létesítményt, hogy a sokak által kedvelt park ne lehessen az enyészeté.

A Daily Star beszámolója szerint

napi bontásban nézve 87 munkatárs tartja rendben a Tivoli Worldöt remélve, hogy az egy napon újra megnyílik.

Ennek köszönhetően az elhagyott vidámpark továbbra is kifogástalan és működőképes, bár a dolgozókat leszámítva, elhagyatott, kísérteties állapotban van.

A fizetésüket váró dolgozók fokozódó kétségbeesését látva idén márciusban a parknak helyet adó, Benalmadena Városi Tanácsa úgy döntött, hogy mindet meg fognak tenni a park újranyitásáért.

- nyilatkozták.

A cikk kiemelt képe illusztráció.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről