Egy szállodai alkalmazott elárulta, hogy miért hasznosabb sötétben benyitni a szobákba

ágyi poloska élősködő ágynemű ágy párna
Rettegett élősködő az ágyi poloska
Vágólapra másolva!
Egy szálloda alkalmazottja TikTok videóban mutatja meg a turisták számára, hogyan ellenőrizhetik könnyedén azt, vannak-e szobáikban nemkívánatos vendégek.
Vágólapra másolva!

A @haleewithaflair néven posztoló, amúgy Halee nevű szállodai dolgozó főleg arra vonatkozóan oszt meg hasznos tanácsokat, hogyan lehet észrevenni a szállodai szobákban az ágyi poloskákat, és milyen egyszerű módszerrel lehet megszabadulni tőlük.

Halee azt követően kezdett hasznos praktikák után kutatni, hogy megnézett egy elborzasztó videót egy párról, akik hegekkel borítva ébredtek fel, miután megcsípték őket a szállodai poloskák.

"Így ellenőrzöm a szobámat, mielőtt kipakolok és berendezkedem benne." - ezzel a mondattal kezdi a videós segítséget a nő.

A szoba teljes sötétségbe borítása azért hasznos, mert

az ágyi poloskák éjszakai életmódot folytatnak, így a lámpák lekapcsolásával nagyobb valószínűséggel bújnak elő zsákmány után kutatva.

Rettegett élősködő az ágyi poloska Forrás: 123rf.com

Az ágyi poloskák nagyon szeretik a sarkokat és a gyűrődéseket, gyakran pihennek meg az ilyen rejtett helyeken. Megbújhatnak továbbá a bútorok varrásaiban is.

"Még ha nem is lát bogarakat, mindenképpen ellenőrizze, hogy nincsenek-e rajta foltok, például vérfoltok, mert az sem jó jel" - figyelmeztet az asszony a videóban.

Továbbá érdemes a poloskák miatt a vasalódeszkát és a függönyt is ellenőrizni.

Ha a vendég szobájában ilyen élősködőre bukkan fontos, hogy azonnal tájékoztassa erről a szállodai recepcióst.

A nem szívesen látott vendég Forrás: Dreamstime

Egyes szakértők azt is javasolják a turistáknak, hogy amint hazaérnek, mossák ki az összes magukkal vitt ruhát, hogy elpusztítsák az esetleges potyautasokat.

A poloskacsípés legfeltűnőbb jellemvonása a nagy vörös folt a testen és az erős viszkető érzés, ami egyeseknél akár allergiás reakciót is kiválthat. A poloskák lehetnek sötétsárgák, vörösek vagy barnák, és általában csak körülbelül 5 miliméteresre nőnek, így nehéz észrevenni őket.

Forrás: Express