A világ egyik leghalálosabb kígyójával játszott egy 11 éves gyerek

Horizontal
A deadly Australia eastern brown snake -- which has enough venom to kill 20 adults with a single bite -- is photographed in the Sydney suburb of Terrey Hills on September 25, 2012., in the Sydney on October 3, 2012. Australia is home to 20 of the world's 25 most venomous snakes, including the entire top 10, from which a single scratch from a venom-coated tooth can be enough to paralyse the heart, diaphragm and lungs. Several species are found in urban areas along the populous east coast. According to official estimates there are about 3,000 snake bites in Australia every year, 300-500 of which will receive anti-venom treatment. An average of two will prove fatal. AFP PHOTO/William WEST (Photo by WILLIAM WEST / AFP)
Vágólapra másolva!
A Queensland-i Alex Surf Club nyilvános wc-jében tekergőzött a világ második legveszedelmesebb mérgeskígyója, az állatra egy oda betérő vendég lett figyelmes. Egy 11 éves kislány pedig engedte, hogy az ujjaival játszadozzon egy ugyanilyen fajta kígyó. 
Vágólapra másolva!

A szakértő szerint akár meg is halhatott volna, ha megharapja a 11 éves kislányt a rendkívül veszélyes keleti barna kígyó. A gyerek a Melbourne délnyugati részén fekvő Newportban sétálás közben bukkant az első ránézésre ártalmatlannak tűnő állatra, így felvette és hagyta, hogy az ujjai között tekergőzzön.

- mesélte utóbb a kislány.

A keleti barna kígyó Forrás: AFP/William West

A másik, az Alex Surf Club-ban talált hüllő több mint egy méter hosszú volt, és éppen a nyilvános mellékhelyiség egészségügyi szemetesére kuporodva pihent, amikor az egyik gyanútlan vendég rábukkant.

Az észak-dél-walesi állami katasztrófavédelmi szolgálat a héten figyelmeztetést adott ki, hogy

az emberek legyenek óvatosak, ha a megduzzadt folyók vizében játszanak, mivel a kígyókat gyakran a part közelébe sodorhatják az áramlások.

A jelenleg Ausztráliában uralkodó csapadékos időjárás miatt rengeteg kígyó próbál menedéket keresni épületek zugaiban.

Egy ismert kígyóbefogó a Facebookon közzétett egy figyelmeztetést a veszélyes barna kígyók elszaporodása miatt, és posztolta a nyilvános wc-ben talált hüllőről készült felvételt is.

- nyilatkozta a kígyóval játszadozó kislány esetéről Stewy.

A megfelelő tájékoztatás és informáltság a kulcsa annak, hogy minél kevesebb kígyómarás történjen.

Soha ne érintkezzen senki semmilyen vadon élő állattal, hacsak nem rendelkezik erre vonatkozó képzettséggel. Ez a kislány valóban belehalhatott volna ennek a kígyónak a harapásába - áll a tudósításban.

Forrás: Mirror