Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hihetetlen áron kelt el egy gyönyörű rózsaszín gyémánt

pink, gyémánt, drágakő, drága
This undated image received from Sotheby's auction house on October 8, 2022 shows the Williamson Pink Star diamond, which was sold at auction in Hong Kong for nearly 58 million USD on October 7, setting a record for price per carat for any diamond or gemstone, according to auction house Sotheby's. - (Photo by Handout / Sotheby's / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SOTHEBY'S - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS - NO ARCHIVE
Vágólapra másolva!
A Sotheby's aukciósház szerint egy hatalmas rózsaszín gyémánt mintegy 58 millió dollárért kelt el pénteken, ami jóval felülmúlta a szakértők előzetes árbecslését. A drágakő értékét tovább növelte a ritkasága és a tisztasága is – derül ki a Weny News cikkéből.
Vágólapra másolva!

A 11,15 karátos rózsaszín gyémánt az egyik legtisztább rózsaszín gyémánt, ami valaha árverésre került - olvasható a Sotheby's közleményében. A szakértők a drágakövet, amelyet Williamson Pink Star néven emlegetnek, 21 millió dollárra becsülték. Számításukban azonban nem kalkuláltak azzal a többlettel, amit a licitálók azért képesek kifizetni, hogy az övék legyen a gyémánt.

Így végül a becslés több mint kétszereséért sikerült eladni a drágakövet.

A képen a Williamson Pink Star gyémánt Forrás: AFP/Handout

A pasztellszínű gyémánt a nevét két másik rózsaszín drágakőről kapta:

Az egyik a CTF Pink Star, amely 2017-ben 71,2 millió dollárért kelt el, a másik pedig a Williamson, amelyet egykor II. Erzsébet brit királynőnek ajándékoztak.

A kő mérete és színe miatt is egyedülálló. A rózsaszín gyémánt a Sotheby's szerint a legritkább változatok közé tartozik, ez a drágakő pedig tisztasága miatt különösen kiemelkedő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről