Veszélyes vegyi anyagot kapott egy vendég egy népszerű gyorsétteremben kávé helyett

gyomor stomach human anatomy digestive digestion medical illustration ulcer system gastric healthy body care internal biology food medicine problems stomache eating white ache esophagus acid burning cross section abdomen esophageal duodenum peo
A gyomor elhelyezkedése
Vágólapra másolva!
13 millió dolláros pert indított a McDonald's ellen egy amerikai nő. Sherry Head elmondása szerint veszélyes vegyi anyagot kevertek a kávéspohatába, ami károsította a nyelőcsövét és a a belső szerveit. A perben egy sor másik, ehhez hasonló eset is előkerült.
Vágólapra másolva!

Sherry Head egy karamellás macchiatót rendelt egy alabamai McDonald's étteremben 2020 decemberében. Először úgy tűnt, hogy az alkalmazottak nem tudják teljesíteni a kérését, mivel a kávégépeket éppen akkor tisztították, de végül kiszolgálták a nőt. Head elmondása szerint, amint ivott a folyadékból, maró és zsibbasztó érzés jelentkezett a szájában és a torkában – írja az MSN cikkében.

Ekkor levette a pohárról a fedőt és észrevette, hogy nem kávé, hanem valamilyen vegyi anyag van benne.

Illusztráció Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A nő rögtön az alkalmazottakhoz és az üzletvezetőhöz fordult, akik viszont nem voltak hajlandók hívni a 911-es segélyhívószámot.

Emellett a veszélyes vegyi anyagot tartalmazó palackot sem mutatták meg sem a veszélyes helyzetbe került vendégnek, sem az őt vizsgáló mentősöknek.

Így a nő most 13 millió dolláros kártérítést követel a cégtől. Az eljárás kapcsán számos más, hasonló esetre is figyelem irányult, amelyekben a McDonald's állítólag tisztítószerekkel és más, fogyasztásra nem alkalmas anyagokkal szolgált fel a vendégeinek például a jeges teát, forró csokoládét vagy az üdítőket.

Cikkünki kiemelt képe illusztráció.