Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Leáll egy hajózási óriáscég

áprilisi szuperhold galéria
The Carnival Vista cruise ship is seen sailing during a Super Pink Full Moon in Miami Beach, on April 26, 2021. (Photo by CHANDAN KHANNA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Carnival hajózási óriáscég lemondja az összes ázsiai indulását, mivel a vállalat egyre kevésbé számít arra, hogy Kína a közeljövőben érdemben enyhíteni fog a "zérócovid"-politikáján. Ez pedig az üzleti környezetet is bizonytalanná teszi a régióban.
Vágólapra másolva!

A Carnival Corp. egyik egysége, a Costa Cruises, amely épp a kínai piacot célozta meg, az összes jövőbeni ázsiai indulását lemondja. A vállalat ugyanis egyre kevésbé bízik abban, hogy Peking enyhíteni fog a nagyon szigorú, a koronvírus miatt hozott korlátozásokon, ami az üzleti környezetet is bizonytalanná teszi.

A döntés értelmében törlik a kínai, hongkongi, tajvani, szingapúri, japán és dél-koreai kikötői megállókat,

mivel a nemzetközi hajóutak ezeken a helyeken még mindig nem indultak újra – írja a gCaptain a genovai székhelyű vállalat közleménye alapján. Hozzátették, a cég átszervezi a térségben folytatott üzleti tevékenységét.

A Carnival teljesen átszervezi az ázsiai működését Forrás: AFP/Daniel Slim

A Costa Cruises korábban igen nagy reményeket fűzött a kínai piachoz. A körutazásokat szervező hajózási cégek közül a Costa már 2006-ban, elsőként jelent meg Kínában. A vállalat két hatalmas hajót is épített kizárólag a kínai piacra,

de a Costa Firenze 2021-es ázsiai debütálása végül elmaradt (szintén a zéró covid politika miatt), a hajót pedig Európába helyezték át.

Mindennek ellenére az iparági szereplők széles körben arra számítanak, hogy Kína végül a hajós körutazások legnagyobb piacává válik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről