Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kizáródott autójából egy Tesla-tulajdonos, több mint 10 millió forintnyi összegbe került a kaland

Tesla, logó, autó
07 February 2020, Lower Saxony, Hanover: A Tesla Model X stands in front of a sales shop and service center of the manufacturer of electric vehicles, Tesla. Photo: Julian Stratenschulte/dpa
Vágólapra másolva!
Egy kanadai Tesla-tulajdonos azt állítja, hogy 140.000 dolláros (kb. 57 millió forint) járművének akkumulátora lemerült, és amíg nem szerzi be a 26.000 dollárba (közel 11 millió forintba) kerülő újabb eszközt, addig nem férhet hozzá a saját autójához - írja a FoxNews.
Vágólapra másolva!

Mario Zelaya TikTok videós posztban adott hangot felháborodásának, amelyben többek között ezt is mondja:

A videó felirata a következő: "26 ezer dollár egy új akkumulátorért. Kizárva a kocsiból. Visszahívás szükséges".

@supermariozelaya Replying to @Mario Zelaya Here’s an update and some clarifications on my dead Tesla. Also, someone is buying it tomorrow for $19K and is taking on the responsibility of opening up the car. I got 85 messages on FB Marketplace on it . Guess I’m selling it for cheap? #tesla#car♬ original sound - Mario Zelaya

Az autót még 2013-ban vásárolta, de akkor még nem derült ki, hogy ezeknél és még a 2014-es modelleknél is, folyamatosan szivárog a légkondicionáló rendszer folyadéka az akkumulátorra.

Zelaya elmondta, hogy a Tesla az Uber kreditjeit is zárolta a szervizelés idejére.

- állítja a dühös autótulajdonos. "Nem adnak semmilyen magyarázatot arra, hogy miért hibásodott meg az akkumulátor" - tette hozzá. A tulajdonos szerint a cég nem adott segítséget ahhoz, hogy új akkumulátor nélkül kinyithassa autóját.

A panaszáradat részeként elmondta azt is, hogy

amikor a vállalat autóit szervízelik, soha nem ellenőrzik az akkumulátort, mondván, ez indokolatlan és felesleges időpocsékolás lenne.

Mivel lejárt az autóra érvényes garancia, Zelaya az autó eladását tervezte az eset idején, de az ehhez szükséges papírokhoz már nem fért hozzá, így újakat kellett beszereznie.

- fakadt ki a tulajdonos.

Illusztráció Forrás: AFP/Julian Stratenschulte

Egy másik, a héten közzétett videóból kiderült, hogy Zelaya végül sikerrel túladott autóján, amitől alig várja, hogy megszabadulhasson.

A Tesla-tulajdonosok egy csoportja Norvégiában még a múlt hónapban éhségsztrájkba kezdett, így akarják felhívni Elon Musk vezérigazgató figyelmét a járművükkel kapcsolatos, állításuk szerint hosszú ideje fennálló problémasorozatra.

Arról nincs információ, hogy a vállalat bármilyen módon reagált volna a különös állításokra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről