Segítség nélkül kellett eljutnia a repülőgép mosdójába egy mozgáskorlátozott utasnak

repülőtér, repülőgép, mozgássérült, kerekesszék,
Woman with mother in wheelchair waiting for boarding at International airport.
Vágólapra másolva!
Egy kerekesszékes asszonyt lefilmeztek, ahogy kénytelen egyedül a testét a repülőgép mosdójába vonszolni, miután az utaskísérő személyzet nem volt hajlandó segíteni neki - írja az Insider. 
Vágólapra másolva!

Vírusként terjed, és már ötmillió megtekintésnél tart a TikTokon az a videó, amely egy mozgásában korlátozott asszonyt mutat be, amikor egy repülőgépen ki kellett mennie a mosdóba.

@wheelie_good_life

Here’s how I had to get to the toilet on my recent Albastar Airlines flight. They told me I should wear a nappy and wee in my seat instead of having an aisle chair onboard…

♬ original sound - Jennie Berry

Az Egyesült Királyságban élő Jenny Berrie-vel az eset az AlbaStar Air a mallorcai Palmába tartó járatán történt.

A videóban Berrie azt is elmondja, hogy a személyzet egyik tagja a segítségkérés hallatán megjegyezte:

A légitársaságok általában olyan speciálisan épített kerekes székekkel szállítják a fogyatékkal élő utasokat, amelyek elég vékonyak ahhoz, hogy fel- és elférjenek a járatok folyosóin.

Berrie-t azonban arról tájékoztatták, hogy habár arra tudtak ilyen kerekes széket használni, hogy felsegíthessék őt a fedélzetre, az azonban nem maradhatott vele az utazás során.

Az Insider megkereste az eset kapcsán az asszonyt, aki elmondta, hogy

sajnos rengeteg negatív hozzászólást is kapott videója alatt.

"Az élet fogyatékkal élő emberként néha egyenesen megalázó és kínos, amit ez az eset is bizonyít. Nagyon rosszul esett, amikor a személyzet egyik tagja mindenki füle hallatára azzal érvelt, hogy hordjak pelenkát amikor utazom, holott erre normális körülmények között nem lenne szükségem, és nem is hordok." - fakadt ki az asszony Instagram-sztorijában.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Az Alabaster Air az Insiderhez eljuttatott közleményében azt írta, hogy őszintén sajnálja a történteket, és hozzátette:

Válaszul Berrie petíciót indított, hogy a folyosói kerekes székeket minden brit járaton kötelezővé tegyék, kezdeményezése már közel 5.000 aláírásnál tart.

Az amerikai közlekedési minisztérium adatai szerint naponta átlagosan 35,8 kerekesszéket törnek vagy rongálnak meg a járatokon. Az akadálymentes mosdók hiánya a járatokon komoly probléma a fogyatékkal élő utazók számára. Egy másik kerekesszékes korábban azt mondta az Insidernek, hogy kénytelen üvegekbe vizelni, ha repülni szeretne.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció.