Fontos tudnivalót közölt a Magyar Államkincstár

Magyar Államkincstár, logó
Vágólapra másolva!
Országosan 54, Budapesten pedig 8 helyszínen intézhetik befektetéseiket a Magyar Államkincstár ügyfelei. Szeptember 5-től a Hattyúházban megújult helyszínen van lehetőség díjmentesen állampapírt vásárolni. Idén 422 milliárd forinttal növelték állampapír-állományukat az ügyfelek a fővárosban és Pest megyében, míg az új értékpapír-számlanyitások száma 27 ezer volt a nyár végéig - írja a Magyar Államkincstár közleménye.
Vágólapra másolva!

Idei számlanyitásokból több mint 9000 babakötvényes Start-számlát vásároltak a Kincstár ügyfelei. A Babakötvény mellett a másik népszerű állampapír 2022-ben a Prémium Magyar Állampapír, mely kiszámítható, államilag garantált hozam mellett, kamatadó mentesen garantálja a befektetés értékállóságát az inflációval szemben.

Az értékesítési adatok alapján, Budapesten és Pest megyében nagyon népszerűek a Kincstár állampapír-értékesítő helyei, így fontos, hogy megfelelő körülmények fogadják az ügyfeleket. A Kincstár célul tűzte ki az értékesítési pontjainak megújítását, ennek a programnak az első állomása az I. kerület Hattyú utca 14. alatt található értékesítési pont, ahol az ügyfeleknek modern környezetben van lehetőségük állampapír-forgalmazáshoz kapcsolódó ügyeiket intézni, öt ügyfélpult várja őket. A Hattyúház 1. emeletén a következő szolgáltatásokat lehet igénybe venni: értékpapír nyilvántartási-számla, valamint Kincstári Start-számlanyitás, és állampapír-befektetések kezelése, kényelmi szolgáltatások igénylése (például TeleKincstár, WebKincstár és MobilKincstár igénylés), mindezt készpénzmentes ügyintézéssel.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

A készpénzmentes befektetési szolgáltatás miatt itt sem készpénz befizetésre, sem kifizetésre nincs lehetőség. Állampapír vásárlás esetén bankkártyával vagy utalással lehetséges az ügylet kiegyenlítése. A gyorsabb ügyintézés érdekében célszerű a Magyar Államkincstár honlapján online időpontot foglalni.

Nyitvatartás:

  • hétfő 8:00-16:00
  • kedd 8:00-16:00
  • szerda 8:00-18:00
  • csütörtök 8:00-16:00
  • péntek 8:00-14:00

Telefonszám: +36306951292 E-mail cím: info.kmrig@allamkincstar.gov.hu

A további budapesti ügyfélszolgálataink elérhetőségéről és nyitvatartásáról itt tájékozódhatnak!