Már igényelhető a Széchenyi Mikrohitel Max

hitel, hitelvállalás, hitel vállalás, hitel ügyintézés, hitel felvétel, ügyintézés, illusztráció
Portrait of young bank officer consulting with businesswoman while sitting at office in front of laptop.
Vágólapra másolva!
A mai naptól igényelhető a Kormány által és a gazdaságfejlesztési miniszter munkaszervezetének közreműködésével nyújtott támogatás mellett a Széchenyi Kártya Program MAX legújabb eleme a Széchenyi Mikrohitel MAX, mely speciálisan a mikro- és kisvállalkozások fejlődését segítő Széchenyi Kártya konstrukció – jelentette be Krisán László, a Széchenyi Kártya Programot koordináló KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

A Széchenyi Kártya Program MAX konstrukciói a rendkívüli inflációs környezetben a piacon elérhető legkedvezőbb kamatok mellett,

célzott módon biztosítják a vállalati működés fenntartásához, fejlődéséhez szükséges forrásokat,

lehetővé teszik a vállalkozások beruházási elképzeléseinek megvalósítását, segítik a cégek likviditási helyzetének stabilizálását, továbbá segítenek a normál üzletmenet fenntartásában, és a jövőbeli növekedés lehetőségeinek biztosításában.

A Programon belül érhető el a Széchenyi Mikrohitel MAX, amely kifejezetten a hazai mikro-, és kisvállalkozások fejlődését segítő állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díj támogatásban részesített beruházási hitel, amely szinte minden beruházási hitelcél finanszírozására alkalmas.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Finanszírozható főbb hitelcélok: klasszikus beruházási célok (mint pl. új és használt gép, berendezés, ingatlan, egyéb, jármű kategóriába nem tartozó tárgyi eszköz beszerzés akár az agrárszektorban is), illetve forgóeszköz beszerzés a hitelösszeg 20 százaléka erejéig, valamint a feltételeknek megfelelő korábbi beruházási hitelek kiváltása is megengedett.

A Széchenyi Mikrohitel MAX

a teljes futamidő alatt fix kamatozással, évi 1 százalék nettó kamatszinten,

a konstrukció szabályzatában rögzített egyéb díjtételek mellett érhető el.

  • Az igényelhető hitelösszeg legfeljebb 50 millió forint.
  • A hitel maximális futamideje 120 hónap.
  • Kezdő vállalkozások is igényelhetik.

A Széchenyi Kártya Program MAX többi konstrukciója - a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX, a Széchenyi Likviditási Hitel MAX, a Széchenyi Beruházási Hitel MAX és a Széchenyi Lízing MAX - is folyamatosan elérhető a vállalkozások számára.

A KAVOSZ Zrt. honlapján 2022. augusztus 29-én közzétételre került a Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzatának Széchenyi Mikrohitel Konstrukció Szabályzata, illetve az igényléshez szükséges dokumentumok. A hitelkérelmek benyújtására a Széchenyi Kártya Program eddigi hiteleihez hasonlóan a területi kereskedelmi és iparkamarák, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a KAVOSZ Zrt. regisztráló irodáiban van lehetőség. További információk és a részletes igénybevételi feltételek a www.kavosz.hu oldalon érhetőek el.