Kiderült, hogy változnak az életkorral a kedvenc alkoholos italok

ital, alkohol, koktél
Illusztráció
Vágólapra másolva!
Az életkor előrehaladtával az ízlésünk is folyamatosan változik, így az is módosul, hogy milyen alkoholos italokat fogyasztunk a legszívesebben – derül ki egy friss felmérésből.
Vágólapra másolva!

Egy amerikai kutatás megvizsgálta, hogy változnak az életkorral a kedvenc alkoholos italok az egyes nemzedékek között. A Statista felmérése öt nagy csoportba osztotta a válaszadókat életkor szerint, 21 és 64 év között (az USA-ban 21 éves kortól lehet legálisan alkoholt fogyasztani).

A 2022. július 11-12-én, 1269 amerikai felnőtt bevonásával készült felmérésből kiderült, hogy

az első életkori csoport, vagyis a 21-29 évesek, kedvenc itala a koktél és a long drink lett.

A válaszadók 64 százaléka mondta azt, hogy fogyasztja ezt a típusú italt.

A legnagyobb arányban fogyasztott alkoholos italok az egyes korcsoportok körében az Egyesült Államokban Forrás: Statista

A koktél és long drink kategória népszerűsége azonban tovább nő a 30-39 évesek körében. Ebben a csoportban már 71 százalék jelölte meg ezt az italfajtát.

A fordulat 40 éves kortól következik be, ugyanis a 40-49, illetve az 50-59 éves korosztályok egyaránt a sört jelölték meg kedvenc italként

– 64, illetve 57 százalékos arányban isznak sört.

A következő fordulat 60 év felett jön, ugyanis a 60-64 éves korcsoportban a bor és a sör már megosztva vezeti a listát (59 százalék).