Mintha megnyílt volna az égbolt: földönkívüliek inváziójától rettegtek egy kisváros lakói

Félhold alakú ufót láttak az égen: Videó!  UFO
Vágólapra másolva!
A The Guardian számolt be róla, hogy kedden éjjel több tízezernyi ausztrál lakos rettegett attól, hogy az idegenek érkeztek meg valamelyik távoli bolygóról. Földönkívüliek inváziója? A Stranger Things című sorozat ötödik évada? Portál az időtér-kontinuumhoz? Ilyen és hasonló kommentek árasztották el az ausztrál közösségi médiát, miután Mildura város égboltján egy kísérteties rózsaszín fény tűnt fel.
Vágólapra másolva!

Kiderült azonban, hogy a hosszú órákon keresztül látható csodálatos és egyben bizarr jelenségnek a földöntúli helyett jóval egyszerűbb oka volt, ugyanis a rózsaszín füst egy helyi kannabiszgyárból származott.

A képen az égbolt rózsaszín elszíneződése látszik, amely - mint később kiderült –, a helyi, gyógyászati felhasználásra szánt marihuánát gyártó üzemből áradt:

A Cann Group gyógyszergyártó cég megerősítette, hogy a fények a helyi gyógyászati célokra előállított kannabiszgyárból származtak, ahol csupán annyi történt, hogy véletlenül nyitva maradtak a sötétítők.

– magyarázta Rhys Cohen, a Cann Group Ltd. vezető kommunikációs vezetője.

Az alábbi fotón a különös fényjáték látható, egy helyi lakos udvarából fényképezve:

Egyébiránt a Cann Group volt az első ausztrál vállalat, amely engedélyt kapott a kannabisz gyógyászati és kutatási célú termesztésére.

A mildurai üzem idén július 7-én szerezte meg a GMP-engedélyt (Good Manufacturing Practice) a kendernövény házon belüli termesztésére és feldolgozására, miután 2019-ben megvásárolta a szóban forgó telephelyet.

Cikkünk címlapi képe illusztráció.