Fontos bejelentést tett a Tesco egy közkedvelt gyümölcsről

tesco, polgár
Új regionális elosztóközpontot nyitott a Tesco
Vágólapra másolva!
A hét közepétől már elérhetők a hazai termelőktől származó görögdinnyék a Tescóban. A hazai dinnye édes ízét a régió más vásárlói is élvezhetik, az áruházlánc ugyanis a tervezett belföldi 5 ezer tonnányi értékesítés mellett ugyanennyi magyar görögdinnyét exportál Szlovákiába és Csehországba - írja a társaság közleménye.
Vágólapra másolva!

Már kapható magyar dinnye a Tesco hazai áruházaiban.

A szezonban összesen mintegy 5 ezer tonna görögdinnye kerül a zöldség-gyümölcs osztályok polcaira. Az áruházlánc kizárólag hazai termelőktől szerzi be a hagyományos magos és magszegény fajtákat, mely utóbbiak a következő hetekben érkeznek az üzletekbe.

A vásárlók továbbá sárga húsú és bébi görögdinnyék, valamint sárgadinnyék közül is válogathatnak.

„Számos magyarországi termelővel és szállítóval működünk együtt, és segítjük őket, hogy fejleszthessék vállalkozásukat, termékeiket. Dinnyetermelőink hosszú távú, megbízható partnereink, köztük a Dombegyházi Euro TÉSZ Kft., akikkel 2006 óta működünk együtt. Közös sikerünk, hogy a Tescón keresztül ki tudtak lépni a régiós piacokra" – mondta Kámán Tamás, a Tesco Magyarország beszerzési igazgatója.

Az idei szezonban összesen mintegy 5 ezer tonna görögdinnye kerül a Tesco zöldség-gyümölcs osztályainak polcaira Forrás: Tesco

Miközben a Tesco továbbra is a hagyományos magos görögdinnyékből értékesít a legtöbbet, a fekete és mini magszegény termények aránya évről évre növekszik. A Tesco közép-európai áruházainak vásárlói is fogyaszthatják majd a magyar termelők munkájának gyümölcsét. Az előző évekhez hasonlóan ugyanis várhatóan 5 ezer tonna magyar dinnye érkezik a Tesco cseh és szlovák üzleteibe a hagyományos magos és magszegény, valamint a mini fajtákból.