Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Látványos videón, ahogy a 15 éves iPhone felülkerekedett a világ legnagyobb cégein

Steve Jobs, iPhone, 2007
(FILES) This file photo taken on January 9, 2007 at the Macworld Conference in San Francisco, California shows Apple chief executive Steve Jobs unveiling the iPhone, an ultra-slim new mobile phone - less than half-an-inch (1.3 centimeters) thick - boasting a phone, Internet capability and an MP3 player as well as featuring a two megapixel digital camera, Jobs said. Apple celebrates on January 9, 2017 the 10th anniversary of the unveiling of the Iphone, the smartphone that revolutionised the technological world. / AFP PHOTO / TONY AVELAR
Vágólapra másolva!
Az első iPhone-t 15 évvel ezelőtt, 2007. június 29-én mutatták be a boltokban, és a termék forradalmasította a mobiltelefonok piacát. Egy látványos videós animáció azt is megmutatja, a készülék hogyan vált meghatározó tényezővé az egész amerikai gazdaságban.
Vágólapra másolva!

Idén ünnepli bemutatásának 15. évfordulóját az iPhone, amely forradalmasította a mobiltelefonok világát, és nagyban hozzájárult az internetezési szokások megváltozásához is.

Noha hivatalosan nem az iPhone volt a világ első okostelefonnak nevezhető készüléke,

ez a termék volt az, amely végül az igazi forradalmi változást eredményezte.

Emellett pedig megágyazott az Apple elképesztő sikerének, melynek eredményeként a vállalat hosszú időre a világ legértékesebb cége lett.

A bemutatása óta az iPhone több mint 1500 milliárd dollárnyi bevételt generált, amivel a készülék messze az Apple legértékesebb és legnyereségesebb terméke.

Miként a Statista alábbi videóján is látszik, olyan hatalmas összegről van szó, amivel

az iPhone egyedül több bevételt generál, mint egyes óriásvállalatok.

A videó azt mutatja be, hogy az iPhone-ból származó bevételek hogy alakultak egyes amerikai nagyvállalatok összesített bevételeihez képest, 2007 óta.

Hihetetlennek tűnhet, de az iPhone (az eladások tekintetében) önmagában nagyobb, mint például a Nike, a Coca-Cola vagy McDonald's.

A 15. évfordulón tehát bátran kijelenthető, hogy az iPhone világsiker lett, és valószínűleg még jó ideig velünk is marad.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről