Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

10 ezernél több csoportadminisztrátort perel be a Facebookon az Amazon

cég, logo, logó, brand, cégek, logok, logók, vállalat, vállalatok
Nov 22, 2019 Palo Alto / CA / USA - Close up of Amazon logo and Smile symbol at one of their corporate offices located in Silicon Valley, San Francisco bay area
Vágólapra másolva!
Az Amazon pert indított több mint 10 ezer olyan Facebook-csoport adminisztrátora ellen, akik pénzt vagy árut szolgáltatnak hamis termékértékelésekért cserébe. A közösségi oldal segítségével megalakuló csoportok olyan embereket toboroznak, akik a vállalat online felületén félrevezető véleményeket hagynak.
Vágólapra másolva!

Az elektronikus kereskedelemmel foglalkozó amerikai cég 2015 óta perel be olyan személyeket, akik hamis értékeléseket hagynak az oldalán árusított termékekről. A vállalat dolgozói, technológiái 2020 óta 10 ezer olyan Facebook-csoportot derítettek fel, ahol a csalók megrendelt, hamis értékeléseket teljesítettek. Az Amazon hétfőn pert indított ellenük – írja a TechCrunch.

A képen az Amazon logója látható Forrás: shutterstock.com

Az Amazon közölte, hogy 2021 első negyedévében több mint ezer félrevezető véleményt értékesítő csoportot jelentett a közösségi médiaplatformokon - ez háromszoros növekedés az előző év azonos időszakához képest.

Ez felveti a kérdést, hogy vajon a hamis értékelések terjedtek el ennyire vagy az ilyen szolgáltatásokkal élő vállalatok figyelnek jobban oda, hogy elkerüljék a lebukást? Mindenesetre az Amazon szóvivői elmondták, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy azonosítsák a csalókat és eltávolítsák a félrevezető véleményeket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről