Vilmos herceg és Katalin hercegné elköltözik

Így él egy trónörökös, avagy Vilmos herceg élete képekben gyerekkorától napjainkig - Galéria
Vilmos herceg és Katalin hercegné napjainkban
Vágólapra másolva!
A The Sun számolt be róla, hogy Vilmos herceg és családja úgy döntött, elköltözik a Kensington-palotából és egy kicsiny, csupán négyszobás windsori otthont bérelnek ki. A Londontól körülbelül negyven kilométernyire fekvő ingatlan bérleti díját a saját bankszámlájukról fizetik majd.
Vágólapra másolva!

Vilmos herceg és Katalin egy éves keresgélés után döntött az Adelaide Cottage mellett. Az új otthonuk a királynő rezindenciájának szinte a szomszédjában van, köztudott ugyanis, hogy Vilmos (39) mindig is nagyon ragaszkodott a nagymamájához. Amikor kisfiú volt, és a Windsor mellett fekvő Etonba - a világ egyik leghíresebb magániskolájába járt -, hetente teázott a királynővel.

Károly herceg, II. Erzsébet brit királynő, Lajos herceg, Katalin hercegnő, Charlotte hercegnő, György herceg, valamint Vilmos herceg látható 2022. június 2-án, Londonban. A királyi család egy légiparádét tekintett meg a Buckingham-palota erkélyéről, II. Erzsébet királynő platina jubileumi ünnepsége keretében. Forrás: AFP/Daniel Leal

A pár nem titkolt célja volt ezért, hogy minél közelebb költözhessenek a 96 éves II. Erzsébethez, valamint ahhoz is határozottan ragaszkodtak, hogy az új otthonuk ne legyen túl hivalkodó, és ne szoruljon felújításra. Nemrégiben ugyanis

Vilmos testvére, Harry herceg és felesége Meghan alaposan magukra haragították a briteket azzal, hogy az adófizetők pénzéből mintegy 2,4 millió fontot (1,1 milliárd forint) költöttek egy olyan birtok felújítására, amelyet aztán rövidesen ott is hagytak,

hogy a királyi kötelezettségekről lemondva, Kaliforniában költözzenek.

A képen a Frogmore Cottage-ban, Windsorban található ház látható, amelyben Harry herceg és családja élt meglehetősen rövid ideig, annak ellenére, hogy hatalmas összeget költöttek annak kicsinosítására Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Gor

Vilmos herceg és családja egy sokkal szerényebb, mindössze négyszobás ingatlannal is megelégszik, ugyanis nem terveznek bentlakó személyzetet alkalmazni. A házi alkalmazottak a tervek szerint ingázni fognak majd Windsorba.

Az alábbi képen a hercegi pár új otthona látható az Adelaide Cottage-ben, amely mindössze tíz perces sétára található a királynő lakhelyétől:

A 200 éves ingatlant még 2015-ben korszerűsítették, és egy forrás szerint:

A nyolcéves György, a hétéves Charlotte és a négyéves Lajos szintén itt kezdik majd az iskolát ősszel.

Az alábbi képen a ház egykori képe látható, amelyet eredetileg 1831-ben építettek Adelaide királynőnek, IV. Vilmos király feleségének:

A házaspárnak soha nem született örököse – így amikor Vilmos 1837-ben meghalt, a trón unokahúgára, Viktóriára szállt, aki gyakran látogatott a "kunyhóba" teázni.

A forrás arra is kitért: annak is nagyon örült a család, hogy az eddigi otthonuk - a Kensington-palota - helyett az Adelaide Cottage-ben sokkal több helye lesz majd a gyerekeknek játszani és kutyát sétáltatni.