Változás jön a boltokban az árstop meghosszabbítása miatt

Módosított árstop tájékoztató
Vágólapra másolva!
Fontos kormányrendelet-módosítás jelent meg a Magyar Közlöny 2022. évi 99. számában, amely minden élelmiszerüzlet-üzemeltetőt érint. A módosítás tartalmazza, milyen módon kell tájékoztatni a boltokban a vásárlókat a korábban bevezetett élelmiszerár-stop meghosszabbításáról.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo arról beszámolt, a kormány néhány nappal ezelőtt az élelmiszerár-stop határidejének módosításáról döntött. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg érvényes kormányrendelet is módosul, aminek értelmében az egyes alapvető élelmiszerekre kivetett élelmiszerár-stopot

2022. október 1-ig meghosszabbítja a kabinet.

Ez alapján az érintett termékek árát - továbbra is - úgy kell megállapítani, hogy az nem lehet magasabb a 2021. október 15. napon alkalmazott árnál.

Ennek következtében az élelmiszerüzletek üzemeltetői kötelesek a változtatásokkal módosított tájékoztató táblákat a bejáratnál feltüntetni.

Az árszabályozás továbbra is az alábbi alapvető élelmiszerekre terjed ki:

  • kristálycukor
  • búzafinomliszt (BL 55)
  • finomított napraforgó-étolaj
  • házi sertéscomb
  • csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég
  • ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8 százalékos zsírtartalmú tehéntej

A vásárlók tájékoztatása az üzletek részére továbbra is előírás, a kihelyezendő, különböző méretű tájékoztató poszterek letölthetők a Kormány.hu oldaláról, valamint ugyanott elérhetők azok az állományok is, melyeket az élelmiszert forgalmazó online áruházak oldalaira (honlapokra) kell elhelyezniük az üzemeltetőknek.

Mutatjuk az egyik változatát az új, az október 1-jei határidőt tartalmazó tájékoztatóknak:

Módosított árstop tájékoztató Forrás: kormany.hu