Rendőrt hívott egy firenzei kávézó vendége az eszpresszó ára miatt

kávézó, kávé, barista, illusztráció
Barista making cappuccino, bartender preparing coffee drink
Vágólapra másolva!
Ezer eurós (majdnem 400.000 forintos) bírsággal sújtották a toszkán város központjában található Ditta Artigianale nevű firenzei kávézót, miután egy dühös vendég rendőrt hívott arra hivatkozva, hogy 2 eurót (800 forintot) számláztak ki neki egy csésze eszpresszóért, aminek az ára nem volt feltüntetve a pult mögötti étlapon – írja a The Guardian.
Vágólapra másolva!

Ez a kínos baki egyáltalán nem tett jót a kávéjáról híres, és több versenyt is megnyert bár arculatának, amelyet a Facebookon "a minőségi kávénak szentelt első olasz kávébárként" jellemeztek.

Francesco Sanapo, a kávézó tulajdonosa a közösségi médiában osztotta meg véleményét az esettel kapcsolatban:

azzal érvelt, hogy ennek a mexikói ültetvényekről származó kávénak az ára, habár egy digitális kávélapon, de elérhető volt.

A Ditta Artigianale kávébár:

Olaszországban egy eszpresszó átlagosan 1 euróba kerül, bár az év elején a bárok több mint 70 százaléka emelte az árakat az ellátási láncok problémái és a rossz termés miatt. A fogyasztói csoportok arra figyelmeztettek, hogy az eszpresszó ára idén átlagosan 1,50 euróra emelkedhet.

A Ditta Artigianale azonban némileg drágábban árulja kávéit, a nyersanyagárak emelkedését hozva fel magyarázatként.

Egy barista éppen eszpresszót készít (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

A Confartigianato, a kisvállalkozások szövetségének firenzei fiókja megvédte a bárt. "Ez a dolog mélységesen elkeserít" - mondta az elnök, Alessandro Vittorio Sorani.

A közösségi média felületein a bár néhány vendége így tréfálkozott: „Ha ez az incidens Londonban történt volna, tuti az FBI-t is bevonták volna!"