Elképesztő áron kelt el a világ legnagyobb méretű whiskyje

Glenfiddich whisky, alkohol, ital, 
 Poznan,,Pol,-,Oct,31,,2019:,Bottle,Of,Glenfiddich,,The distillery,glenfiddich,illustrative editorial,cold,ice,bottle,li
POZNAN, POL - OCT 31, 2019: Bottle of Glenfiddich, the world's best-selling single-malt whisky, owned and produced by William Grant and Sons in Dufftown, Scotland
Vágólapra másolva!
A minőségi, egyedi szeszes italokra egy kisebb vagyont szoktak költeni azok, akik megtehetik. Így történt a világ legnagyobb üveg whiskyjével is, ami nemrég 1,4 millió dollárért (kb. 510 millió forint) kelt el.
Vágólapra másolva!

A The Richest cikke szerint a világ legnagyobb üveg whiskyje több mint egymillió dollárért kelt el egy aukción. A 180 centiméteres palack összesen 311 liter alkoholt tartalmaz, amivel 2001-ben megdöntötte a Guinness-rekordot. Továbbá az 1989-es Macallan single malt több mint 30 évig állt tölgyfahordóban a gyártó skóciai lepárlóüzemében. Végül 2021-ben palackozták be.

A képen a rekordtartó üveg látható:

A szeszes italra online és telefonon keresztül is lehetett licitálni. A palack végül egy nemzetközi gyűjtőhöz került, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra.

Források szerint az árverésből származó bevételt különböző jótékonysági kezdeményezésekre fordítják.

Bár ez a legnagyobb üveg whisky, amit valaha eladtak, nem ez a legdrágább. A rekordot egy 60 éves Macallan palack tartja, amelyet 2018-ban 1,53 millió dollárért (559 millió forint) adtak el.

(A címlapon látható kép csak illusztráció)