Sztrájk jöhet a Ryanairnél, Budapest is érintett lehet

Ryanair Flight During The Covid-19 Pandemic Era 2019-ncov 2021 737-800 CHQ Chania Crete Coronavirus Covid Covid 19 Creta FR Hania Irish RYR Ryanair Travel aeroplane air air stewardess airliner airlines airplane airport airplane airways antibiotics aviatio
Passengers during the flight wear a facemask in the cabin. Flying during the Covid-19 Coronavirus pandemic inside a Boeing 737-800 aircraft of Ryanair low cost carrier with destination Chania in Crete Island, a popular holiday destination. Inside the airplane is mandatory to wear face masks for the passengers and the flight crew, air stewardess etc while people need a negative COVID test to board on the plane as a safety measure, while the aviation and tourism industry is struggling to return back to normality. Greece is trying to boost its tourism and give privileges to vaccinated against Covid-19 pandemic international tourists and locals, as the country is heavily depended from the tourism industry. Chania Airport, Greece on June 13, 2021 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Most hétvégén várhatóan három napos sztrájkba lépnek a Ryanair légiutaskísérői a belga bázisokon. Ritka az ilyen, de amikor nem tudja a Ryanair elkerülni, akkor nem nagyon tudja megúszni törlések nélkül - írja az Okosutas utazási portál a The Brussels Times-ra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A Ryanair sokáig egyáltalán nem ismerte el a szakszervezeteket, aztán a nagy munkaerőhiányban még a covid előtt rákényszerült. De ritkán jutnak el odáig a dolgozók, hogy sztrájkba lépjenek. Most péntektől vasárnapig viszont ez következik. A brüsszeli és a brüsszel-déli (Charleroi) bázisok utaskísérői vesznek részt benne.

Illusztráció Forrás: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou/NurPhoto/Nicolas Economou

Elvileg bármikor lefújhatják a sztrájkot, de nem jellemző, hogy a Ryanair engedne a követeléseknek.

Ha jön a munkabeszüntetés, akkor azok a járatok maradhatnak ki, amelyeket a két belgiumi bázis üzemeltet.

A Charleroi-Budapest útvonalra az ottani és az itteni bázis is ad ki gépet, ezért a menetrend alapján tudja az utas megnézni, hogy milyenek az esélyei. A pénteki és a szombati járatot a budapesti bázis adja, a vasárnapit viszont CRL.

Tehát nagy valószínűséggel ez utóbbi egyetlen járat lehet érintett a törlésben

- hívja fel a figyelmet a portál.