Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hiány lehet iPhone-ból a kínai leállások miatt

Apple IPhone 13 On Sale In Poland poland polish cracow krakow digital istore ispot iphone mobile service shopping telephone big tech mall premiere launch customer client center pro Bonarka shopping mall iSpot store September 24th global launch Pro Max iPh
iPhones 13 Pro are seen at iSpot store inside Bonarka shopping mall in Krakow, Poland on September 24th, 2021. The global launch o the iPhone 13 took place today alongside the iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro and iPhone 13 Pro Max. (Photo by Beata Zawrzel/NurPhoto) (Photo by Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az iPhone egyik legfontosabb gyártójának számító Pegatron technológiai vállalat ideiglenesen felfüggesztette tevékenységét két kínai gyárában, a koronavírus-járvány miatti lezárások miatt.
Vágólapra másolva!

Az iPhone egyik legfontosabb gyártójának számító Pegatron technológiai vállalat ideiglenesen felfüggesztette tevékenységét két kínai – a sanghaji és a kunshani – gyárában.

A Pegatron a sanghaji bezárások miatt állította le a gyártást, annak ellenére, hogy Kína legnagyobb ipari városa bejelentette, lazítanak az ultraszigorú járványügyi korlátozásokon,

ami azt jelentette, hogy a 25 millió lakos közül néhányan hetek óta elhagyhatták otthonukat – írja a Világgazdaság a BBC alapján.

A várost március végén zárták le, miután megugrottak a fertőzésszámok a feldolgozóipari és pénzügyi központnak számító metropoliszban. A Pegatron közölte, hogy együttműködik a hatóságokkal annak érdekében, hogy mihamarabb újraindíthassa a gyártást.

Két fontos kínai üzemben is leállt az iPhone gyártása Forrás: Alexander Shcherbak/TASS/Alexander Shcherbak

A japán Nikkei című lap információi szerint az Apple MacBook-okat gyártó Quanta, valamint az iPad-eket készítő Compal Electronics is leállította tevékenységét a kínai városokban.

Becslések szerint áprilisban mintegy hárommillió iPhone, kétmillió iPad, valamint egymillió MacBook legyártását érinti a leállás, és ez a szám a későbbiekben tovább nőhet.

Az iPhonok összeszerelését végző Foxconn is leállította tevékenységét Sencsenben található gyárában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről