Elkészült az első italnyomtató, amivel bárki bármit kikeverhet magának

Lonely young woman at home drinking alcohol. Female alcoholism. single luxury beautiful woman in black dress with wine standing near window looking aside. adult alcohol attractive beautiful caucasian dress drink female girl glass lifestyle people person p
"Amikor megvettem hazafelé azt az üveg bort, amellyel együtt szoktunk koccintani, azt éreztem, ezért kár volt elköltözni."
Vágólapra másolva!
A Store Insider számolt be róla, hogy a Cana nevű cég bemutatta a bolygó első „molekuláris italnyomtatóját". A társaság nyilatkozata szerint a találmány egyetlen ízesítőpatron használatával több ezer különféle italt, például gyümölcsleveket, üdítőket, jeges kávét, sportitalokat, bort és koktélokat is ki tud keverni.
Vágólapra másolva!

A Cana One nevű masina a konyhapulton is elfér, és a felhasználók egy érintőképernyőn keresztül adhatják meg, hogy aktuálisan milyen márkájú és típusú nedűt szeretnének elfogyasztani belőle. Sőt a kijelzőn még az innivalóban tartalmazott alkohol, koffein és cukor elvárt szintjét is be lehet állítani.

A Cana One italnyomtató Forrás: CANA/cana.com

A Cana állítólag a világ minden tájáról rengeteg italmárkával együttműködve állította össze a kínálatot, de természetesen saját receptek is szerepelnek a választékban.

A cég állítása szerint a szortiment kialakításához egy tudóscsoport három évet töltött el a népszerű italok molekuláris szintű tanulmányozásával.

A projekt során a kutatók elkülönítették az innivalók ízéért és aromájáért felelős vegyületeket, és ezeket felhasználva olyan komponenseket alkottak, amelyekből a létező legkülönbözőbb szomjoltókat lehet kikutyulni.