Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Mintegy 700 millió forintos fejlesztésbe kezd egy fémmegmunkáló vállalat

SCHANDA Tamás János
Budapest, 2021. december 16. Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára beszédet mond a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely címek átadóján az Innovációs és Technológiai Minisztériumban 2021. december 16-án. Schanda Tamás elmondta, hogy a kormány 2010 óta mintegy 160 milliárd forintból csaknem 1850 kilométer kerékpárutat hozott létre. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Új eszközöket vásárol, ingatlant bővít és megújuló energiát hasznosító technológiát vezet be a fémmegmunkálással foglalkozó Büttner Kft. - mondta a társaság ügyvezetője Nagyatádon.
Vágólapra másolva!

Ifj. Büttner Tamás közölte, a 682 millió forintos, 70 százalékban európai uniós pályázati támogatást élvező, jövő nyárra befejeződő beruházás részeként háromdimenziós fém- és műanyag nyomtatókat, szerszámgépet, és egyebek mellett megmunkálóközpontot vásárolnak, bővítik a hőkezelő épületét, továbbá épületeik fűtését, hűtését szolgáló hőszivattyús rendszereket telepítenek.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára azt hangsúlyozta, hogy mára Magyarországon sikerült kialakítani azt a környezetet, amely megbecsüli a sikeres vállalkozásokat, fejlesztéseket, ösztönzi az innovációt, támogatja a munkát és a szakértelmet.

- mutatott rá.

Utalt rá, hogy végleg szakítottak a "káros, segélyezésen alapuló, munkáról lebeszélő, a magyar kreativitást megbénító gazdaságpolitikával", e helyett a munkahelyteremtés, az adócsökkentés és a beruházások támogatása az, amiben hisznek. Az elmúlt 10 év megerősítette a vidéki vállalatokat, a közös eredmények magukért beszélnek - mondta Schanda Tamás, kiemelve, hogy még a koronavírus-járvány alatt is 29 százalékos volt a beruházási ráta, és a magyaroroszági foglalkoztatás bővült a legnagyobb mértékben az Európai Unióban.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára Forrás: MTI/Mónus Márton

Az államtitkár hozzátette, hogy a magyar gazdaság tavaly történetének legnagyobb növekedését érte el a GDP 7,1 százalékos bővülésével.

- mondta.

Hozzátette, hogy a kisvállalatok termelékenysége 2010 óta 3,5-szer gyorsabban nőtt az uniós átlagnál. Az államtitkár szerint innovatív, jövőorientált, bátor, patrióta gazdaságpolitikára van szükség, középpontban a magyar érdekekkel és a magyar tulajdonú vállalatokkal. Úgy vélte, ez fontos annak tükrében is, hogy a 21. században tapasztalt minden eddiginél gyorsabb fejlődés új kihívásokat teremt különösen az ipar és a technológia területén. Erről szólnak a vállalkozás-újraindítási és -fejlesztési programok, melyeket a magyar gazdaság kiemelkedő eredményei tesznek lehetővé - közölte Schanda Tamás. Az államtitkár szólt arról, hogy a 2010 óta a kormányzás fontos pillére, hogy mindent meg kell tenni a vidéken élőkért, éppen ezért fontosak az áprilisi parlamenti választások.

- mondta.

Schanda Tamás szerint "ne forduljunk vissza, mert látható, a fejlesztések folytatódnak, Magyarország előre megy, nem hátra".

Szászfalvi László (KDNP), Somogy megye 2. számú választókörzetének a parlamenti választáson újrainduló képviselője közölte: a térségben az elmúlt 10 évben több mint 50 százalékkal csökkent a munkanélküliség. Nagyatád és környéke már nem hátrányos helyzetű térség, ebben a környék legversenyképesebb, leghatékonyabban működő cégének, a Büttner Kft.-nek is nagy szerepe van - hangoztatta. Rámutatott, hogy a társaság számos fejlesztést, kutatást végzett az elmúlt évtizedekben, sok munkahelyet teremtett és tart meg, emellett úttörője a duális képzésnek.

Ormai István (Nagyatádért), Nagyatád polgármestere a Büttner Kft.-t méltatva azt hangsúlyozta: a 30 éve működő társaság a város legnagyobb árbevételű cége, részt vesz a szakember-utánpótlásában, működését a folyamatos kezdeményezés, az innováció, az új megoldások keresése jellemzi.

Id. Büttner Tamás azt közölte, hogy a cég 250 embert, köztük 25 mérnököt foglalkoztat, termékei különböző gépi berendezések, nehézgépek elemeiként, fröccsöntő, vagy karosszéria szerszámként, s egyebek mellett az energetikai gépgyártásban hasznosulnak. A Büttner Kft. a bevételének több mint 60 százaléka exportból származik, a társaság 2020-ban 4,2 milliárd forint árbevételt és nulla körüli eredményt, tavaly 5,2 milliárd forint árbevételt és mintegy 350 millió forint nyereséget ért el. Az idei terv 6 milliárd forintos árbevétel mellett 400-450 millió forintos nyereség - mondta id. Büttner Tamás.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről