Nagy bajba kerülhetnek egy hazai bank ügyfelei

adathalászat sms
Az országot ellepték az SMS-ek. Csomagküldő szolgálat még sosem volt ilyen túlbuzgó, vagy csak sokat rendeltünk a karantén alatt? Mint kiderült, egészen más áll a háttérben. Itt az idő lerántani a leplet az adathalászatról!
Vágólapra másolva!
Egy új típusú, de számos magyartalan kifejezést tartalmazó levéllel támadnak adathalász elkövetők - hívja fel ügyfelei figyelmét az OTP Bank. 
Vágólapra másolva!

Az ügyfelek biztonságára hivatkozva kérik az OTP Bank ügyfeleit adataik frissítésére, de így az óvatlan ügyfelek maguk sétálhatnak a bűnözők csapdájába.

Az adathalász levél tárgya minden esetben: [Fwd: Kérem teljesítse kérését # ].

Ha ilyen, vagy ehhez hasonló leveleket kap az info@each.com.au vagy a webmaster@each.com.au címekről, akkor azonnal törölje, ne reagáljon a megkeresésre! Az OTP Bank nem küld ilyen leveleket. Arra kérik az ügyfeleket, hogy

az internetbankba csak a megszokott módon lépjenek be, ne e-mailen küldött linkek alapján.

Ismét csalók próbálkoznak az OTP Bank nevében Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ha valaki mégis követi a csalók utasításait, akkor egy, az OTP Bank internetbankját utánzó oldalra jut, ahol személyes és bankkártyaadatok megadását kérik. Ha valaki megadta az adatait a csalók oldalán, tegyen feljelentést a hatóságoknál, tegyen bejelentést az OTP Bank ismert csatornáin, illetve ellenőriztesse számítógépét/telefonját egy szakemberrel! - hívják fel a figyelmet a pénzintézet szakemberei.