Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

ITM-államtitkár: A kormány 750 milliárd forintos adócsökkentéssel segíti a vállalkozásokat

SCHANDA Tamás János
Budapest, 2021. december 16. Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára beszédet mond a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely címek átadóján az Innovációs és Technológiai Minisztériumban 2021. december 16-án. Schanda Tamás elmondta, hogy a kormány 2010 óta mintegy 160 milliárd forintból csaknem 1850 kilométer kerékpárutat hozott létre. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
A béremelések érdekében a kormány 750 milliárd forintos adócsökkentéssel segíti a vállalkozásokat, hogy a dolgozók is minél nagyobb mértékben részesüljenek a gazdasági növekedés eredményeiből - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a közösségi oldalára feltöltött videójában.
Vágólapra másolva!

Schanda Tamás közölte, januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér, és 260 ezer forintra a szakmunkás minimálbér. Hozzátette, a 2009-es szinthez képest a minimálbér és a szakmunkás minimálbér gyakorlatilag a háromszorosára emelkedett.

Az államtitkár szerint januártól magasabb lesz a minimálbér, mint a Gyurcsány, Bajnai korszakban az átlagbér volt.

Kiemelte, a minimálbér emeléshez szükséges adócsökkentéseket most sem szavazta meg a baloldal, ugyanis el akarják törölni a minimálbért.

A minimálbér sorozatos támadása már a baloldal programja lett - jelentette ki az államtitkár.

- fogalmazott Schanda Tamás, aki a közösségi oldalára feltöltött videójában.

- tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről