Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Mutatjuk, hol élesíti a Lidl új bérbombáját

Lidl
Vágólapra másolva!
A Lidl jövő év márciusától béremelést jelentett be munkavállalói számára, aminek köszönhetően - állítása szerint - az Egyesült Királyság legjobban fizető kiskereskedelmi láncává válik. A részleteket a BBC tette közzé.
Vágólapra másolva!

Az áruházlánc márciustól a Londonon kívüli munkavállalók számára az óránkénti minimálbért 10,10 fontra fogja emelni, továbbá a tapasztalattal rendelkező munkavállalók pedig az emelés alapján 11,40 fontot kereshetnek majd óránként. A vállalat közlései szerint a fővárosban a magasabb bérek lesznek érvényesek.

Az emeléssel a világjárvány utolsó 18 hónapja során a frontvonalban dolgozó kollégák kemény munkáját és elkötelezettségét ismerik el.


Idén a Morrisons lett az első brit szupermarket, amely legalább 10 fontot fizet óránként a munkavállalóinak.

- tette közzé a Lidl.

A nemrég bejelentett hivatalos adatok szerint a brit munkáltatók továbbra is küzdenek a munkakörök betöltésével, ami különösen a vendéglátó- és kiskereskedelmi ágazatot érinti.

Októberben új rekordot döntött a betöltetlen álláshelyek száma, hiszen a friss kimutatások szerint ez már majdnem 400.000-el több, mint a világjárvány előtt.

A Lidl áruház Forrás: Creator

Mivel a gazdaság számos területén munkaerőhiánnyal szembesültek, sok munkáltatónak növelnie kell a béreket és jobb munkafeltételeket kell tudnia ajánlani, annak érdekében, hogy betölthesse az üres álláshelyeket, és megtarthassa a meglévő alkalmazottait.

A Lidl még mindig terjeszkedik. Jelenleg több mint 850 üzlete van Nagy-Britanniában, és azt állítja, hogy 2023 végére 1.000-re akarja növelni ezt a számot. Az órabérek terén egyértelműen versenyképes akar maradni. Ez pedig jelentős nyomást rak a nagyobb riválisaira, akiknek ezáltal sokkal nagyobb bérköltségeket kell fizetniük.

A Lidl több mint 21.000 alkalmazottja, azaz a személyzet mintegy 80 százaléka profitálhat majd ebből az előnyből.

Ami a Lidl riválisait illeti, a legfrissebb rendelkezésre álló adatok szerint a Tesco és az Aldi jelenleg 9,55 fontot fizet óránként, míg a Sainsbury's, a Waitrose és a Co-op 9,50 fontot, az Asda pedig 9,18 fontot a munkavállalóknak.

Christian Härtnagel, a Lidl nagy-britanniai vezérigazgatója elmondta: "Ambiciózus terveink vannak arra, hogy növeljük áruházaink számát Nagy-Britannia-szerte, és ehhez biztosítanunk kell, hogy a legjobb tehetségeket vonzzuk magunkhoz."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről