Magyar tervezők is részt vesznek a Milano FashionWeeken

divatbemutató Fenntarthatóság a divatiparban: hol tartunk most?
Vágólapra másolva!
Levendula, orchidea, papaya, mangó, lime és fűzöld. A tavaszi és nyári természet élénk árnyalatai nyújtottak inspirációt a szeptemberi Milano FashionWeeken bemutatkozó magyar márkák számára legújabb kollekcióik megtervezésekor. Négy márka alkotásaival – ABODI, CUKOVY, Elysian és Kata Szegedi – szeptember 24-én a Budapest SelectCollectiveFashion Show kifutóján találkozhatunk, emellett ALMA, Kata Szegedi, NINI és ZIAbudapest összeállításai a FashionHub kiállításon jelennek meg. Az eseményt online, a CNMI (Camera Nazionale della ModaItaliana) weboldalán követhetik figyelemmel az érdeklődők - adta közre közleményében a Magyar Divat&Design Ügynökség.
Vágólapra másolva!

Hét kiváló magyar divatmárka – ABODI, CUKOVY, Elysian, Kata Szegedi, ALMA, NINI és ZIAbudapest – kapott lehetőséget, hogy bemutassa legújabb, 2022-es tavaszi-nyári kollekcióik darabjait a szeptember 21-27. között megrendezett Milano FashionWeeken. A Budapest SelectCollectiveFashion Show és a FashionHub kiállítás biztosítja idén, hogy a lehető legszélesebb körben megismerhessék az érdeklődők és buyerek a tehetséges hazai tervezők alkotásait.

Négy márka – ABODI, CUKOVY, Elysian és Kata Szegedi – a szeptember 24-én 13:00-kor kezdődő Budapest SelectCollectiveFashion Show keretében kap lehetőséget, hogy a jövő évi tavaszi/nyári kollekciójukból mutasson be összeállításokat.

A tervezők a nemzetközileg elismert stylist, Paolo Turina segítségével készülnek fel,

akivel közösen állítják össze erre a különleges alkalomra a szetteket és választják ki a megfelelő kiegészítőket. A divat iránt érdeklődők legnagyobb örömére,

az esemény végig élőben követhető a Camera Nazionale della ModaItaliana (CNMI) hivatalos weboldalán,

majd ugyanott vissza is nézhető: https://www.cameramoda.it/en/milano-moda-donna/

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A magyar tervezők alkotásaiban megjelennek a nyári természet élénk árnyalatai: a levendula, a fű, a lime, s ugyanilyen gazdagon használják fel az alapanyagokat és textúrákat. A tervezők pedig most is saját történeteikből inspirálódva merítettek ötleteket a termékek gondolatiságának meghatározásához, a forma-, anyag- és mintaválasztáshoz. A bemutató mellett a FashionHub kiállítóterében is megjelenik négy magyar tervező – ALMA, Kata Szegedi, NINI és ZIA Budapest – alkotása.

A Milano FashionWeek utáni hónapokban az MDDÜ további divat- és designprogramokkal várja az érdeklődőket Budapesten: a „Fashion&DesignAutumn" őszi tematikus rendezvénysorozat olyan eseményekből áll, mint a 360 Design Budapest kiállítás, a Budapest Central European FashionWeek, vagy a Budapest Fashion&Tech Summit, amelyek megismertetik a nagyvilággal a tehetséges tervezőket és kollekciójukat.