Hamarosan bitcoinnal is lehet jegyet venni a világ legnagyobb moziláncánál

amc mozi
Movie goers purchase automated tickets at an AMC movie theater in Arcadia, California on August 2, 2017. AMC Entertainment Holdings, the world's largest movie theater owner, announced a "shocking" expectation for secod-quarter losses, with stocks diving by 25 percent August 2nd amid a weak box office. The Leawood, Kansas company is owned by struggling Chinese real estate conglomerate Dalian Wanda Group. / AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN
Vágólapra másolva!
Újabb izgalmas mérföldkő előtt állhatnak a kriptovaluták. A világ legnagyobb moziláncának számító AMC Entertainment ugyanis bejelentette, a tervei szerint még idén elkezdenek kriptovalutákat elfogadni a mozijegyekért.
Vágólapra másolva!

Hamarosan kriptovalutákkal is lehet majd fizetni a világ legnagyobb moziláncának számító AMC Entertainmentnél, ha valósággá válnak a vállalat tervei – írja az RT.com.

Az AMC olyan informatikai rendszereket tervez használni, amelyek lehetővé teszik a kriptovaluták elfogadását, de emellett a Google Pay és az Apple Pay szolgáltatásai is működnek majd.

A tervek a vállalat mind az 593 moziját érintik majd az Egyesült Államokban, és már az idei év végére valóssággá válhat az elképzelés

– jelentette be Adam Aron, az AMC vezérigazgatója.

A döntés olyan időszakban jött, amikor a társaság igyekszik felpörgetni a bevételeit, elősegítve a koronavírus-járvány utáni talpra állást.

Januárban egyébként az AMC részvényei kilőttek, amikor a papír a kisbefektetők látókörébe került, akik elkezdték felhajtani az árfolyamot. Részben ennek köszönhető, hogy a vállalat részvénye idén eddig közel 1600 százalékos pluszban van, vagyis a tavaly decemberi 2 dolláros szintről fölment 34 dollárig.

Hamarosan bitcoinnal is lehet majd mozijegyet venni az USA-ban Forrás: AFP/Frederic J. Brown

A kriptovalutákra vonatkozó tervek bejelentése mellett az AMC azt is közölte, hogy a március és június közti negyedévben 344 millió dolláros veszteséget értek el, ami a vártnál kedvezőbb eredmény volt – az elemzők 440 milliós mínuszra számítottak. A veszteség elsősorban annak volt köszönhető, hogy a járvány miatt világszerte be kellett zárni a mozikat.

Mindeközben a bitcoin igen drasztikus kilengéseket produkált az elmúlt hetekben.

A legnépszerűbb kritpovaluta ugyanis 45.500 dolláros árfolyamon forgott kedden, miközben néhány héttel korábban még lezuhant egészen a 30.000 dolláros szint alá.

Az AMC döntése pedig nemcsak azért lesz izgalmas, mert kiderülhet, egy ekkora hálózat milyen hatékonysággal tudja beépíteni a kriptovalutákat a napi működésébe, hanem azért is, mert ezzel egy újabb nagyvállalat teszi le a voksát a kriptoeszközök mellett, segítve ezzel a kriptovaluták beágyazódását a mindennapi reálgazdaságba.