Újabb Tesla gyulladt ki, ezúttal különösen érdekes körülmények között

Vadonatúj Tesla Model S Plaid gyulladt ki furcsa körülmények között
Tesla Model S Plaid
Vágólapra másolva!
Philadelphia egyik külvárosában furcsa körülmények között kapott lángra egy vadonatúj Tesla Model S Plaid – számolt be róla az Electrek.
Vágólapra másolva!

Furcsa körülményekről számoltak be a szemtanúk, akik látták a június utolsó estéjén kigyulladt, szinte teljesen új Tesla Model S Plaid járművet. Az Electrek szerint ez a modell csak néhány hete érhető el a vásárlók számára, tehát ez azt jelenti, hogy az elektromos autó valószínűleg alig volt használva.

Pontosan nem lehet tudni, hogy mi okozta a tüzet, mivel nagy sebességgel elszenvedett baleset után sem jellemző a legtöbb új autóra, hogy lángra kapjanak. Így az incidens pontos körülményei még mindig nem ismertek, de az egyik tanú érdekes dolgokat osztott meg az egyik közösségi oldalon.

A kigyulladt Tesla Model S Plaid Forrás: Electrek

Az egyik helyszínre kiérkezett mentős elmondása szerint a betelefonáló, aki jelentette az esetet, látta, hogy az autó lassan, lángolva gurult az úton, mielőtt felrobbant. A jármű tulajdonosát egyelőre nem azonosították.

Az Electrek megírta, hogy a modellt a vártnál csak később lehetett megvásárolni, mivel a Tesla vállalata biztonságos akkumulátort szeretett volna biztosítani az ügyfelei számára. Mindemellett a cég autói nem képesek magukat irányítani anélkül, hogy valaki a járműben tartózkodna (kivéve a Smart Summont, ami alacsony sebességgel képes rövid távolságokat haladni sofőr nélkül), ami felveti a kérdést, hogy hogyan gurult az autó lángolva, magától. A körülmények igencsak furcsák, mivel nem tudni, hogy pontosan mi okozta a lángokat, de a gyújtogatást sem lehet teljesen kizárni.

Nem ez az első alkalom, hogy egy Tesla-modell váratlanul lángba borul. Például - ahogy az Origo megírta - januárban Sanghajban kapott lángra az egyik ilyen autó, pontosabban felrobbant, minden valószínűség szerint egy ütődéstől.