Kiderült, mely településekre foglaltak eddig a legtöbben az idei nyári szezonra

koronavírus, illusztráció, kijárási korlátozás feloldása, vidék, nyitás, kinyitottak az üzletek, terasz, balatonpart, balaton, Balatonfüred, Tagore sétány
Balatonfüred, Tagore sétány
Vágólapra másolva!
Május eleje óta több mint 40 százalékkal emelkedett a nyári hónapokra beérkezett előfoglalások száma. Ha a növekedés ilyen dinamikus marad, a főszezonban nehéz lesz már szállást találni a népszerű hazai nyaralóhelyeken, írja közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
Vágólapra másolva!

Az adatok alapján úgy tűnik, hogy a tavalyi évnél is erősebb nyár áll előttünk, így annak lesz biztosan szállása, aki időben foglal. A nyár alapvetően a belföldi turizmusról szól majd. Érdemes új helyeket is felfedezni, hiszen a fejlesztéseknek köszönhetően országszerte változatos, minőségi szálláshelykínálat és programlehetőségek várják a látogatókat - hívja fel a figyelmet a közlemény.

Idén is népszerű célpont a Balaton a nyaralni vágyók körében Fotó: Hirling Bálint - Origo

Folyamatosan emelkedik a foglalások száma a hazai szálláshelyeken, a legnagyobb arányú növekedés a magánszálláshelyeknél, míg a legnagyobb volumenű emelkedés a szállodáknál látható – derül ki a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központhoz beérkezett adatokból.

A nyári hónapokra dinamikusan bővül a lefoglalt vendégéjszakák száma, amely már most eléri a 4,5 milliót.

A szezonban a vidéki szálláshelyekre érkezett a foglalások 89 százaléka. Idén is a Balaton szálláshelyei a legnépszerűbbek (33 százalék), ezt követi a Mátra—Bükk (8 százalék) és Debrecen és térsége (7 százalék).

A NTAK alapján a legtöbb foglalás eddig ezekre a településekre érkezett:

  • Balaton: Balatonfüred, Siófok, Hévíz, Zalakaros, Cserszegtomaj.
  • Mátra-Bükk: Miskolc (Lillafüred), Eger, Gyöngyös, Egerszalók, Noszvaj.
  • Debrecen és térsége: Hajdúszoboszló, Debrecen, Tiszafüred, Berekfürdő, Abádszalók.