Nyáron hiány lehet a klórból, a hot dog virsliből és a tűzijátékból az USA-ban

hot dog répával
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány folyamatos hatása miatt a nyáron újabb cikkekből lehet hiány. Számos érintett vállalattulajdonos szerint nyáron csak nehezen lehet majd hozzájutni a medencék tisztításához szükséges termékekhez, a tűzijátékokhoz, illetve a népszerű gyorsétel, a hot dog alapanyagaihoz.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt évben folyamatosan érezni lehetett a koronavírus hatását a gazdaságokra, a termékhiányok a világpiac számos szegmensét, és a világ számos régióját érintik. Korábban az Origo beszámolt a chipgyártás nehéz helyzetéről, ami a mai napig számos országot érint, de arról is érkeztek hírek, hogy

az USA-ban gabonapehelytermékekből, a ketchupból és tápiókagyöngyös teából is komoly hiány alakult ki.

A KSL amerikai hírportál szerint már nyáron nehezen lehet majd megvásárolni a különböző, medence tisztításához szükséges árucikkeket, a tűzijátékokat, illetve a hot dog virslit. Néhány, a medencék karbantartásáhhoz szükséges kiegészítőket áruló vállalat elmondása szerint, a klórból és a szivattyúkból már most hiány lépett fel, illetve számos utahi tűzijátékárus fejezte ki aggodalmát azért, hogy július 4-ig (Amerikában a Függetlenség Napja) nem lesz elegendő készletük a kereslet kielégítésére.

Illusztráció Forrás: Tastemade

A CNBC közlése szerint mindebben számos tényező játszott közre. Például az, hogy klórhiány lépett fel az USA-ban, részben a tavalyi év elképesztő keresletnövekedést és a vegyipari üzemek tűzeseteit, amelyek következtében jelentősen megnehezültek a gyártási folyamatok. Mindemellett a KLTV beszámolt arról, hogy szállítási problémák miatt a tűzijátékok beszerzése igencsak nehézkes az országban.

Ezeknek a termékeknek a nagy részét Kínában gyártják, így az Egyesült Államokba importálásuk a világjárvány közepette nem egy egyszerű feladat.

Az Insider április elején írt arról, hogy a sertéshúsból hiány van a koronavírus-járvány kezdete óta. Az elemzők magas árakat és alacsony készletet jósolnak, olyan ételekből, mint a virsli és a szalonna, mivel az Egyesült Államokban az éttermek újra megnyílnak az oltások felgyorsulásának köszönhetően.

Jelenleg még nem tudni, hogy az európai országokban érezhető lesz-e hasonló termékhiány, de a kereslet szüntelen növekedése és a világjárvány okozta nehézségek, komoly terhet róhatnak az ázsiai ellátókra a jövőben.